ZONGULDAKLILAR BU AY TİYATROYA DOYACAK

Zonguldak Kent Tiyatrosunun kurucusu olan amatör tiyatro yazarı ve sanatçısı Ferdi Kazancıoğlu, bu akşam 20.00'da Belediye Sinemasında sahnelenecek olan 'Şah Mat' adlı oyuna tüm tiyatroseverleri davet etti.

Kazancıoğlu, bizzat kendisinin yönettiği “Şah Mah” adlı tiyatro oyununa ilişkin, “Hiçbir metin olmadan doğaçlama olarak oynayacak oyuncularım” dedi.

“AYKIRI BİR EKİBİZ”
Amatör tiyatro yazarı ve sanatçısı Ferdi Kazancıoğlu, etkinlik öncesi yaptığı açıklamada şunları ifade etti: 
“Bu akşam saat 20.00’da Zonguldak Kent Tiyatrosu olarak belediye sinemasındayız, ilklere imza atmaya ve sanata yön vermeye devam edeceğiz. Genç, dinamik ve aykırı bir ekibiz. Oyuncularım şah ve mat olarak iki ayrı gurupta yarışacaklar. Hiçbir metin olmadan doğaçlama olarak oynayacaklar. Bu yapıya tiyatro sporu deniliyor, bizim için modern tiyatro örneklerindendir. Tamamen seyirciler ile etkileşimli olacak şekilde müthiş bir komedi oyunu sergileyeceğiz. Yarın da akşam saat 20.00’da bizzat benim yazdığım, yönettiğim ve oynayacağım 12 Eylül 1980 askeri darbesinde bir Down Sendromlu gencin idam öncesi son 24 saatini konu alıyor. Kentimizdeki birçok il, ilçe ve ve belde belediye başkanı da seyirci olarak konuk edeceğiz bu oyuna. Bu ay tüm Zonguldak halkını tiyatroya doyuracağız. Sanatsever Zonguldak halkını oyunlarımızı izlemeye davet ediyoruz.”

Zonguldaklı tiyatroya doyacak Ferdi Kazancıoğlu Zonguldak Belediye Sineması Şah Mat Zonguldak Amatör Tiyatrocular Zonguldak