"ZONGULDAK'TA BİR İLK": O KÖYE DOĞAL GAZ BAĞLANACAK 

Zonguldak İl Genel Meclisi Mayıs ayı ikinci birleşimi bugün gerçekleşti.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'nin yönettiği oturumda, tutanak özetinin okunup oylanmasının ardından geçen yılın kesin mali hesabı da görüşüldü. Ayrıca Zonguldak ilinde ilk defa bir köye doğal gaz çalışmaları yapılmasına dair gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyonlara yönlendirildi.


Dünkü oturumun tutanak özetinin okunup, oy birliği ile kabul edilmesinin ardından geçen yılın kesin mali hesabı da meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 

 Çaycuma'da Hazineye ait olan arsanın tamamının, S.S Çaycuma Oto Sitesi Kooperatifi tarafından Galericiler Sitesi olarak kiraya verilmesi, İmar ve Bayındırlık, Sanayi ve Ticaret, Plan ve Bütçe ile İçişleri Komisyonuna oy birliği ile gönderildi. 

"İLK DEFA BİR KÖYE DOĞAL GAZ BAĞLANACAK" 

Birleşimin bir diğer gündem maddesi olan Alaplı İlçesi'nin  Kılçak Köyü sınırları içerisinde bulunan 49 hektar alanın doğalgaz bağlanması oy birliği ile İmar  ve Bayındırlık, Sanayi ve Ticaret, Plan ve Bütçe ile İçişleri Komisyonlarına iletildi. Böylelikle Zonguldak'ta ilk defa bir köye doğal gaz bağlanmış olacak.

Konuya ilişkin söz alan AKP Alaplı İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Yalçın, “İnşallah sizlerde değerli meclis üyelerimiz de takdir ederlerse meclisimizden geçerse şehrimiz için çok önemli bir adım olacaktır. Kılçak Köyü'nün doğalgaz çalışmaları için imar izni vererek, 378 köyü olan ilimizde bir ilki gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle Zonguldak'ımızın bütün köylerine doğal gaz çalışmaları yapılmasının önünü açmış olacağız" dedi. 

AKP'li Yalçın'dan sonra söz alan köy muhtarı Muhammet Usal ise, meclis üyelerine teşekkür etti. 


Öte yandan gelecek meclis oturumu oy birliği ile 6 Mayıs olarak belirlendi.

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ - Şebnem SAKA

zonguldak bir ilk o köy doğal gaz bağlanacak il genel meclis ikinci birleşim zonguldak haberleri