ZEHİRİ BİZE KAYMAĞI PATRONLARA

Bu fotoğraf bu sabah saat 07.50'de çekildi. Aydem Enerji'ye ait Çatalağzı Termik Santrali, Zonguldak kömürü alımını durduğu için özel sektörde çalışan 3 bin maden işçisinin işsiz kalması gündeme gelmişti.

GÖKYÜZÜNDEN KURUM YAĞDI

Tam da tartışmaların alevlevlendiği bir dönemde bu sabah Çatalağzı, Muslu ve Kilimli halkı gökyüzünü kapkara kaplayan bu manzarayla uyandı. Türkiye ortalamasının üzerinde yaşanan hava kirliliği nedeniyle zehir soluyan Çatalağzı sakinleri bugün de ÇATES’in bacasından çıkan simsiyah duman ve zehri solumak zorunda kaldı. 
Sabah saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkan bölge sakinleri araçlarının üzerini kaplayan simsiyah kurumla neye uğradıklarını şaşırdılar.

PATRONLARIN KEYFİ HERİNDE 

Bölgede tarımı bitiren, havayı ve suyu kirleten, başta kanser olmak üzere solunum yolu hastalıklarının artmasına neden olan ÇATES’in sahibi AYDEM Enerji’nin ortakları Ceyhan Saldanlı ve Ali Yağlı ise tüm bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi şimdi de rödevanslı saha sahiplerinden kömür alımını durdurdu. 
Zehri Zonguldak halkına solutan AYDEM Enerji’nin sahipleri Ceyhan Saldanlı ve Ali Yağlı’nın ÇATES politikası yerli üreticiyi iflasın eşiğine getirdi.

STOK BAHANESİ

Stok sahasının dolu olduğunu gerekçe göstererek Zonguldak kömürü almayan ÇATES’’in istemesi halinde eski ÇATES binasının bulunduğu sahaya stoklama yapabileceğini ifade eden yerli kömür üreticileri, iktidar milletvekillerinin basiretsiz yönetimi nedeniyle rödevanslı saha sahiplerinin ÇATES’i patronların kölesi haline geldiğine vurgu yaptılar. 

Öte yandan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün bu sabah yaşanan çevre kirliliği nedeniyle ÇATES’e ceza kesip kesmeyeceğim merak ediliyor.

https://www.facebook.com/ozgurhalkinsesi67/videos/938038878056677

ÇATES Aydem Enerji Ceyhan Saldanlı Ali Yağlı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü zonguldak zehir zonguldak haberleri