YUMURTADAN ÇIKMIŞ KABUĞUNU BEĞENMİYOR!

Beşiktaş hentbol takımına 17 milyon sponsor olmuştu…Zonguldakspor Basket 67'ye 'hayır' dedi…

İki sezon önce Beşiktaş hentbol takımına 17 milyon sponsor olan Yurtbay Seramik’in sahibi Zonguldaklı iş insanı İlter Zeki Yurtbay, bu yıl Galatasaray ve Fenerbahçe gibi devlerin de mücadele edeceği Kadın Basketbol Süper Ligine çıkan Zonguldak Basket 67’nin sponsorluk talebini reddetti. Spor kamuoyu, Yurtbay Seramik’in kararını bir kez daha gözden geçirmesini ve ilk çiviyi çaktığı şehrin takımına sahip çıkmasını bekliyor. 

Çaycuma’da tam 73 yıl önce 1951 yılında tuğla imalatı yaparak başladığı ticari hayatında Türkiye’nin seramik devleri arasına girmeyi başaran merhum Zeki Yurtbay’ın torunu olan İlter Zeki Yurtbay’ın doğduğu topraklara sırtını dönmesi spor camiasında üzüntü yarattı. 

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan, cep telefonunun son dört rakamı bile 1903 olan İlter Zeki Yurtbay’ın, bu kentin insanlarıyla varolan ve dedesi merhum Zeki Yurtbay’ın seramik sektörünün devler ligine soktuğu Yurtbay Seramik’in köklerini unutması dev bir çınarın güçlü bir fırtınada devrileceğinin işaret fişeği olarak yorumlanıyor. 

Kötü bir mirasyedi gibi dedesinin ektiği ağacın meyvelerini yiyerek kendisine jet sosyetede ve Beşiktaş yönetiminde yer edinmeye çalışan İlter Zeki Yurtbay’a buradan ticari olarak varoluş nedenini şehri hatırlatıyor, merhum Zeki Yurtbay’ın cömertliğini, hayır sever kişiliğini, geçmişte doğduğu topraklara yaptığı bağış ve yatırımların kendisine örnek olmasını umut ediyoruz.

Zonguldakspor Basket 67 yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor İlter Zeki Yurtbay Beşiktaş Hentbol Takımı Yurtbay Seramik sponsor Zonguldak Zonguldak haberleri