YAP-BOZ BELEDİYECİLİĞİ

MİLYONLAR ÇÖP OLDU!

Zonguldak Valiliği tarafından projelendiren ve Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın yoğun çabaları neticesinde TOKİ tarafından yaklaşık 40 milyon lira bedelle hayata geçirilen Sahil Projesi geçtiğimiz ay Zonguldak’ı etkisi altına alan fırtınada ciddi anlamda zarar gördü.

40 milyon liraya mal olan Sahil Projesi kapsamında sahil şeridinde zemine döşenen ahşap malzemeler, yaşanan il fırtınada Karadeniz’in hırçın dalgalarına dayanamayarak tamamen söküldü. Oysa proje hayata geçmeden önce, Karadeniz’in kıyı şeridinde ahşap malzemelerle yapılan sahil düzenlemesinin dalgalara dayanamayacağı dile getirilmişti. Bu eleştiriler Sahil Projesi için yoğun mesai harcayan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından dikkate alınmamıştı.

 

Bu haberde yayınladığımız fotoğraf, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın eleştirileri dikkate almayarak, ‘ben yaptım oldu’ zihniyetinin en somut göstergesi olarak karşımıza çıkarken, milyonlarca liranın da çöpe gitmesine neden oldu. ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla yapılan belediyecilik fırtına sonrası ise, ‘yap-boz belediyeciliği’ eleştirisini gündeme getirdi.

yap-boz belediyecilik milyonlar çöp oldu Zonguldak Belediyesi Ömer Selim Alan TOKİ Sahil Projesi