"ÜNİVERSİTELER SORUN ÇÖZMÜYOR, SORUN YARATIYOR"

Özgür Halkın Sesi köşe yazarı Profesor Doktor Şenol Kuşçu, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından düzenlenen kent söyleşilerinin konuğu oldu.

Yardımcı Doçent Doktor Mustafa Yüce’nin moderatörlüğünde yapılan Kent Şöyleşisi Şenol Hoca’nın yaşam hikayesi ile başladı. 

Maden Mühendisleri Odası Lokalinde yapılan söyleşide, çocukluk anıları ve eğitim yılları hikayelerini nüktedan anlatımıyla izleyenleri gülümseten Kuşçu,  konuşmasında Zonguldak’ta üniversitenin kurulduğu ilk yılları, Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin inşaat aşamasını anlatan, ülkede eğitim sistemindeki yanlışlarına vurgu yaparak, “Üniversite problem çözmüyor, problem yaratıyor bu ülkede. İyi üniversiteler, iyi öğrencileri ileri ülkelere gitmek , diğer üniversiteler de Afrika veTürkiye Cumhuriyeti ülkelerine insan, kendi ülkesine de işsiz yetiştirmek için hizmet üretiyor!

Türkiye’de üniversitelerde hazırlanan doktoraların yüzde 2’si patent alıyor. Maalesef doktora akademik kariyer için yapılıyor. Biz çok zor şartlar altında eğitim gördük. Ama ‘Kuşçu’ ile sabittir. Başarıya gidemiyor sıkıntıdan geçer. Bugün burada olanların en büyük ortak yönü Mustafa Kemal Atatürk’tür. Buradan rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. ” dedi.

üniversite öğrencisi sorun çözmüyor sorun yaratıyor Prof.Dr. Şenol Kuşçu söyleşi ZOKEV zonguldak zonguldak haberleri