SÖZLEŞMEDE GERİ ADIM ATMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Devrek Belediyesinde Şubat ayında 205 işçiyle imzalanan toplu iş sözleşmesinde geri adım atmalarının söz konusu olmayacağını söyledi.

Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’ın, “Başkan olarak ben 80 bin TL alıyorum. Başkan Yardımcılarım 50 bin TL alıyor, Devrek Belediyesinde 132 bin TL maaş alan işçi var. Belediye İş Sendikasıyla bu konuyu görüşeceğiz” şekildeki açıklamasını Özgür Halkın Sesi’ne değerlendiren Belediye İş Sendikası Başkanı Osman Karataş, “Devrek Belediyesi bugüne kadar bölgemizde işçisine en çok maaşı veren belediyemiz oldu. Bizim sorumluluk alanımızda bu kadar maaş veren başka bir belediye yok. Şu anda bu konuyla ilgili Devrek Belediyesi'nde müfettişler ve denetçiler inceleme yapıyor. Sayın başkanın Belediye İş Sendikası ve işçilerle görüşüp bu konuda geri adım atılabileceği yönündeki düşüncelerine katılmıyoruz. Mevcut sözleşmeden geri adım atmamız söz konusu olamaz. Ancak maddi bir hata varsa bunu oturup görüşebiliriz” dedi.

Belediye İş Sendikası Osman Karataş Devrek Belediyesi Özcan Ulupınar toplu iş sözleşmesi geri adım atmak söz konusu değil Zonguldak Zonguldak haberleri