Son dakika duyurusu yapıldı! Bundan sonra bu şekilde ödenecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite öğrencilerine verilen burslarda artışa gitti.

"100/2000 YÖK Doktora Bursu" kapsamında, çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışanlar için ise 2 bin 500 liradan 4 bin liraya yükseltme yapıldı.

Yükseköğretimde Burs Güncellemeleri

YÖK, nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere sağlanan burslarda üst sınırdan artışa gitti. Öğrencilere yapılan güncellemelerle, özellikle belirli programlarda ve öncelikli alanlarda eğitim görenlere daha fazla ekonomik destek sağlanacak.

YÖK Doktora Bursu: Nitelikli Bilgi Üretme Hedefi

"100/2000 YÖK Doktora Bursu" öğrencilere yönelik nitelikli bilgi üretme hedefiyle veriliyor. Bu burs, devlet üniversitelerindeki doktora programlarına kayıtlı öğrencilere önemli destek sunuyor.

YÖK Lisans Destek Bursu Artışı

YÖK tarafından belirlenen devlet üniversitelerindeki lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere verilen "YÖK Lisans Destek Bursu"nda yapılan artışla öğrencilere daha fazla maddi destek sağlanıyor. Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin bursu, 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi.

Üstün Başarıya Desteğin Artması

Bu destekle, temel bilimlerde üstün başarı sergileyen lisans öğrencilerine verilen maddi destek artırıldı. Yapılan güncellemeler, öğrencilere daha fazla motivasyon ve destek sunmayı hedefliyor.

 

 

YÖK DESTEK Yükseköğretimde Burs