SGK, LEVEL'İ ACİLLİK ETTİ!

Acilden giriş yapan hastalardan usulsüz para alan LEVEL'e tarihi ceza

-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ta faaliyet gösteren Özel Level Hastanesine acil servisten giriş yapan İlhan Sönmez'den usulsüz para alan hastaneye SGK para cezası kesti.

Alınan bu emsal kararla bugüne kadar acil hastasından yasal olmadığı halde para alan LEVEL Hastanesi’nde acilde tedavi gören binlerce kişiye paralarını geri almak için hak doğdu.

Şikayetçi vatandaşa Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından verilen cevapta, “Sağlık Uygulama Tebliği’nin ilgili maddesi gereği alınan ilave ücretin kurum mevzuatına aykırı şekilde tahsil edildiği kanaatine varılmış olup, alınan ücretin sağlık hizmetinin sonucunda iadesinin yapılmadığı da göz önünde bulundurularak 2023 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun özel sağlık hizmeti sonuçlarından sağlık hizmeti satın alım sözleşmesinin "12.5." maddesine göre Özel Level Hospital hakkında SGK tarafından cezai işlem uygulanmasına karar verildi” denildi.

Konuyla ilgili olarak Özgür Halkın Sesi’ne konuşan Osman Sönmez, "29.01.2023 tarihinde kardeşim İlhan Sönmez’i Özel Level Hastanesine getirdim. Acilde tetkikler yapıldı ve çıkışımızda bizden 515 TL para talep ettiler. Ben de kardeşimin emekli olduğunu, mevzuat gereği acil hastalardan para talep edilemeyeceğini bildiğimden vezneden ayrıntılı fatura istedim. Faturamı alıp ücretini ödedim. Daha sonra fatura ile birlikte şikayet dilekçesi yazarak SGK’ya başvuruda bulundum. SGK da dilekçeme cevap olarak Level Hospital Hastanesi hakkında cezai işlem uyguladı. Umarım bugüne kadar binlerce acil hastasından para alan hastane bundan sonra başkalarına aynı haksızlığı yapmaz” dedi.

Öte yandan SGK İl Müdürlüğü şikayetçi vatandaşa verdiği yanıtta yasa gereği istenilen paranın kurumdan talep edilemeyeceğini, bahse konu olan fazladan alınan ilave ücretin Zonguldak Valiliği'nde bulunan Tüketici Hakem Heyeti'nden talep edilebileceğini bildirdi.

Özel Level Hastanesi SGK acillik etti usulsüz para tarihi ceza acil hasta İlhan Sönmez Zonguldak Zonguldak Valiliği Tüketici Hakem Heyeti