SENMİSİN "SENDİKA" İSTEYEN!

Sağlık İşçileri Sendikası'ndan Ereğli Echomar'a tepki 

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçileri Sendikası Ankara Şube Başkanı Olcay Dönmez, Ereğli Echomar Hastanesinde çalışan personeli sendika çatısı altında örgütlemek isteyen sağlık teknikeri Ahmet Sevme’nin işten atılmasına tepki göstererek, “Sendika olarak ECHOMAR çalışanlarının Ahmet SEVME’nin yanında dik durup mücadelemizi tüm Türkiye’ye duyuracağız ve kazanacağız” dedi.

Sadece kendisi ve arkadaşlarının hak arama mücadelesi nedeniyle haksızlığa uğrayan Ahmet Sevme’yi asla yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçileri Sendikası Ankara Şube Başkanı Olcay Dönmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası; kurulduğu günden bugüne tam 62 yıldır sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin sorunlarına kalıcı çözümler bulmak, refah seviyesini artırarak kaliteli hizmet sunumuna katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir. Ankara Şube Yönetimi olarak bizlerde bu kutsal mücadelede devraldığımız bayrağı en tepeye çıkarmak için canla başla çalışıyoruz. Yetkili olduğumuz Gazi Üniversitesi Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi, Bolu Diş Hekimliği Hastanesi, Düzce Üniversitesi Hastanesi, Kırıkkale Üniversitesi Hastanesi, Bozok Üniversitesi Hastanesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde 2. Dönem yetkileri ile birlikte toplu iş sözleşmeleri imzaladık. Bunun yanı sıra bu dönemde Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda yetki alarak kurumda çalışan işçi arkadaşlarımıza da hizmet etmeye başladık. 
Zonguldak/Ereğli ilçesinde hizmet veren ve bölgenin en köklü ve bilenen kurumlarından biri olan ECHOMAR Hastanesinde çalışan sağlık işçisi arkadaşlarımız, son yıllarda artarak devam eden ekonomik sıkıntıların giderilmesi, fazla çalışma ve resmi tatil günleri karşılığında hak ettikleri ücretleri alamama, uzun çalışma saatlerinin yarattığı zorluklar ile mücadele konusunda işverenden yeterli desteği ve ilgiyi göremedikleri ve bu sorunların aşılmasındaki doğru adresin Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olduğunu bildikleri için Sendikamız çatısı altında örgütlenerek HAK MÜCADELESİ’nde birlikte hareket etmeye karar verdiler. İşte tam da bu noktadan sonra, elinde tuttuğu gücü kaybedeceğini, işçiyi dilediği gibi çalıştırma lüksünün ortadan kalkacağını bilen işveren hareket geçerek kurumun en eski işçilerinden Sağlık Teknikeri olarak görev yapan Ahmet SEVME isimli arkadaşımızın iş akdini iftiraya varan mesnetsiz iddialar ile feshetmiştir. Ancak şu unutulmuş olacak ki; Sendikamız 1999 yılında ilk taşeron sözleşmesini yapan, zorlu mücadelelerden alnının akıyla çıkan, hiçbir işçi arkadaşımızın mağdur olmasına izin vermediği gibi Ahmet arkadaşımızın da mağdur edilmesine sessiz kalmayacak bir sendikadır. Tek isteğimiz her geçen gün büyüyen ECHOMAR Hastanesinin yetkililerinin çalışan her bir arkadaşımıza hak ettiklerini vermesi ve Hastane hizmetlerinin bir bütün olduğu bilinci ile hareket etmesidir. Hastanelerde yapılan tüm hizmetlerin bir önem sırası vardır ancak hiçbir iş önemsiz değildir. Zincirin halkalarından bir tanesi koparsa bundan herkes zarar görür. Genel Başkanımız Hakan TOY önderliğinden bugüne kadar nasıl her bir işçi arkadaşımızın yanında razım dik durduysak ECHOMAR çalışanlarının Ahmet SEVME’nin de yanında dik durup mücadelemizi tüm Türkiye’ye duyuracağız ve kazanacağız.”

Olcay Dönmez Ahmet Sevme sendika işten atılma Türkiye Sağlık Sen ECHOMAR Hastanesi ECHOMAR zonguldak Zonguldak haberleri