"SELİM ALAN İLETİŞİM ÖZÜRLÜ"

Başkan Adayları Konuşuyor

Özgür Halkın Sesi, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan aday adaylarıyla röportaj serisine Doktor Atınç Kayınova ile devam ediyor.

Aynı zamanda Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili olan Kayınova, mevcut başkan Selim Alan yüzünden Zonguldak’ın 5 yılını kaybettiğini belirterek, “Sayın Selim Alan iletişim özürlü. Bu yüzünden çoktan kaybetti. Toplumda saygınlığı ve karşılığı olmayan bir aday sandıkta ters teper” dedi.

 

“Zonguldak halkını temsil ettiğini unutarak son derece hakaretamiz, küstah ve saygısız davranan, Zonguldak’a yakışmayan Selim Alan inşallah aday gösterilir” diyen Kayınova, Zonguldak Belediyesindeki bilgi ve tecrübesiyle kenti yönetmeye talip olduğunu söyledi.

 

İşte Atınç Kayınova ile yapılan röportajdan öne çıkanlar:

 

Mustafa ÖZDEMİR: Dilerseniz röportaja klasik bir soruyla başlayalım. Zonguldak Belediye Başkanlığına neden aday oldunuz?

Atınç KAYINOVA: Zonguldak iyi, şeffaf, adil, halkının ihtiyaçları öncelenerek yönetilmediği için, Zonguldaklının parası har vurulup harman savurulduğu için, belediyenin borçlarını 345 milyondan 1,2 milyara çıkartan bir belediye başkanımız olduğu için aday oldum.

 

Yine olmayan halk otobüsüne zam yapan bir belediye başkanımız suya %300 zam yaptığı için, 4 yıl önce ‘Kültür Turizm Bakanlığına devrettim onlar yenileyecek’ diye mecliste hava atan ama 5 yılda tek bir çivi çakılmayan içi boşaltılmış bir BKM olduğu için, 5 yıl önce mecliste “lavuar alanı lavuar yalanı” deyip kendince bize sataşan, ama tek bir çivi çakamadan 5 yılı bitirdiği için, “Babam istese önemi yok, ben kanun ne derse onu bilirim” diyen ama revizyon imar planında tam da meclis günü plancı şirketin en üst ismi bir arazinin 1/6’sını almış, aldıktan sonra da plan değişikliği ile eğitim alanını ticaret konut alanına çevirip kat vermiş yani belediyeden aldığı kamusal görev ve yetkiyi çıkarı için kullanmış iddiamıza kulak tıkayan bir belediye başkanımız olduğu için buradayız.

 

Mustafa ÖZDEMİR: Siz sürekli Selim Alan ile aranızdaki çatışma ile gündeme geldiniz sorun Selim Alan’ın tarzı mıydı?

Atınç KAYINOVA: Her konuda ahkam kesen, caka satan, dolmuş şoföründen müteahhide caddenin ortasında posta koyan, yürürken bile gerim gerim gerinen ama şoförünün parselinden geçen yolu komşu parsele kaydırıp 5 kat imar verdiği ortaya çıkınca gıkı çıkmayan bir belediye başkanı 5 yıl yönetti bu şehri.

Bırakın bizi kendi belediye meclis üyesi arkadaşlarına güvenemeyip makamını teslim edemeyen, yan odaya masa attıran, sözde şeffaf ama özde kapalı kapılar arkası Ankara’nın Zonguldak’taki emlakçısı bir belediye başkanlığı yaptı Selim Alan. Tarzını tüm şehir hayretle izledik.

 

Mustafa ÖZDEMİR: Seçilirseniz sizin yönetim tarzınız nasıl olacak?

Atınç KAYINOVA: Hedefimiz Zonguldak halkının bu ülkenin en cefakar insanlarından oluştuğu, geçmişi ile bunu şüpheye yer olmaksızın ispat ettiği gerçeği ile adil ve eşit yönetimini sağlamaktır.

Her gün gereksiz polemikler ve anlamsız kavgalarla gerilen değil, huzur dolu bir şehirde mutlu insanlar olarak yaşamayı hak ediyoruz. Bunun olması için de

doğru bütçeleme,

tasarruflu harcama,

öncelikleri belirleme,

lüks ve şatafattan, gösterişten uzak,

mal satan değil mal edinen bir belediye, çalışanları mutlu bir belediye, ölçülebilir hedefleri olan keyfi değil programlı çalışan bir belediye ile

halkın sorunlarını öncelik haline getiren bir yönetim kurgusu içinde,

ekip anlayışı ile çalışacağız.

 

Mustafa ÖZDEMİR: Bildiğim kadarıyla Harun Akın dışında tüm adaylar ön seçim istiyor.

Sizin genel merkezden atanacak bir belediye başkan adayı fikrine bakış açınız nedir?

Atınç KAYINOVA: Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin herhangi bir yerinde yukarıdan inme, merkezden atama bir aday gösterme ihtimali olsa bile Zonguldak’ta bunun mümkün olmadığını düşünüyorum. 2014 ve 2019 yıllarında yaşanan süreçler ve onun sonrasındaki gelişmelerden Cumhuriyet Halk Partisi’nin bundan ders alması gerekir. Genel merkez bu konuda kesinlikle yoğurdu üfleyerek yer diye düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinde yapılabilir ama Zonguldak’ta mümkün değil.

 

Mustafa Özdemir: Belediye başkanı seçildiğiniz taktirde size göre en önemli hayati üç projeniz nedir?

Atınç KAYINOVA: Belediye hizmetleri halk için halkın ihtiyaçlarını karşılamak için planlanmalı. Bu sebeple öncelikle halkla birlikte karar verme sürecini olgunlaştırmak gerekiyor.

Zonguldak için öncelikle yapılması gereken bir bütçe revizyonu, bir tasarruf politikası oluşturup halkın parasını halk için harcanacak bir düzenlemenin gerçekleştirmesi.

 

Mustafa ÖZDEMİR: Dönem dönem meclis de çok sert tartışmalar yaşandı. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın beş yıllık performansını nasıl buluyorsunuz? Size göre nerede hata yaptı?

Atınç KAYINOVA: Yerel yönetimde ve dolayısıyla siyasette en önemli şey iletişimdir. Zonguldak Belediye Başkanı iletişim özürlü. Son dönemde iletişim hatasını kendi de fark etmiş olacak ki bu konuda adımlar atmaya çalışıyor. En büyük hatası insanlara hoyrat davranışı. Zonguldak Belediye başkanının bu seçimi kaybedecek olmasının en büyük faktörü karşısında tartıştığı kişinin Atınç Kayınova değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup başkan vekili olduğunu unutması.

Yapılan hizmetleri görüyorsunuz. Hepsi sorunlu. Yapıp tekrar yıkılıyor. Halka sormadan ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla iş yapıyor. Belediye Başkanı Zonguldak’ın gelmiş geçmiş en beceriksiz başkanlarından biri. Çünkü çok büyük paralar harcadı ama halkta karşılığı yok. Onun bu hoyrat tutumuna karşı ben temsil ettiğim insanlara olan saygım ve ona oy veren vatandaşlarımıza duyduğum saygıdan ötürü hiçbir zaman saygınlığımdan ödün vermedim.

 

Mustafa ÖZDEMİR: Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan diğer 6 başkan adayından farkınız ne?

Atınç KAYINOVA: Öncelikle şunu söylemek isterim. Altı arkadaşımı da kendime bir rakip gözüyle görmedim. Her birinin kendine ait meziyetleri becerileri tecrübeleri birikimleri var. Ortada on yıllık bir belediye meclis üyeliği tecrübem var. Hem mektepli hem alaylı bir adayım.

 

Zonguldak’ı tanıyan, Zonguldak insanının ihtiyaçlarını bilen bir kimlik olarak fark yaratacağımı düşünüyorum. Üniversite ile işbirliği yaparak bilimin ışığında projeleri hayata geçirmek istiyorum.

 

Mustafa ÖZDEMİR: AKP’nin, “CHP’li belediye gelirse belediye batar” propagandası bu seçimde karşılık bulur mu?

Atınç KAYINOVA: CHP’li bir belediye gelirse merkezi bütçeden gelen destekler kesilir propagandası tutmaz. Bence bunun tam ters olacak. Öncelikle AKP başlattığı projeleri bitirmek zorunda. Karayollarının Gazipaşa’ya asfalt serildiğini tüm Zonguldak halkı gördü. Siyaset uzun erimli bir iştir. Sürdürülebilirliğini sağlamak için tutarlılık gerekir. AKP İl Başkanı siyaseti bilen akıllı bir kimlik. En yakın genel seçimlerde CHP’li belediyenin hizmetleri kesilirse Zonguldak halkının sandıkta vereceği tepkinin farkında olduğunu düşünüyorum. Aksi halde bunu Zonguldak halkına anlatırız. Hesabını onlar öder.

 

Mustafa ÖZDEMİR: Son olarak Zonguldaklılara ve partisi üyelerinize vermek istediğiniz mesajınız var mı?

Atınç KAYINOVA: Ben on yıldır koşuyorum. Koşarken de önüme çıkan birçok engelli partimle birlikte aşıyorum. Buraya kadar mücadele ederek geldim. O sebeple partinin örgütsel duruşuna saygı gösteriyorum. Ve bu emeğime saygı görmesini üyelerden bekliyorum. Zonguldak halkına gelince… Bir açıklamamda Zonguldak belediye başkanının kimliksiz olduğunu söylemiştim. Adalet ve Kalkınma Partili, ülkücü, sosyal demokrat ne olduğu belli olmayan bir ilkesizlik bu.

5 yıl boyunca Zonguldak’ta maalesef milyarlarca lira para geldi ama Zonguldak‘ta halkın yaşamına olumlu hiçbir etki oluşmadı. O sebeple diyorum ki Zonguldak halkı Zonguldak için mücadele edecek adaya oy vermeli. Özellikle sosyal demokrat ve Atatürkçü düşünceye sahip, ülkesini yurdunu sevenlerin seçimlerde dik duruş göstereceğini düşünüyorum.

Atınç Kayınova Başkan adayları konuşuyor Selim Alan iletişim özürlü Zonguldak Belediye Başkanı CHP Zonguldak