Şehit yakını, gaziler ve engelliler o hizmetten indirimli yararlanacak!

Zonguldak Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci birleşimi bugün gerçekleştirildi. Gündemdeki 5 madde ilgili komisyonlardan geldiği şekilde oy birliğince kabul edildi.  Diğer yandan yine mecliste AKP ve CHP grubu arasında indirimli su tartışması yaşandı.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem'in yönettiği oturumda, yoklama ve açılışın ardından Plan ve Bütçe Komisyonun 2023 yılı malî gelir ve gider kesin hesap raporu mecliste oylamaya sunuldu. 2023 mali gelir ve gider kesin hesap raporu oy birliği ile kabul edilip meclisten geçerek, gündemin üçüncü maddesine geçildi.

 

Belediye ve ona bağlı Mahalli İdare Birliklerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçerken, geçtiğimiz birleşimde CHP ve AKP grubu arasında gerginliğe neden olan ''merkez ilçesinde ikamet eden ve taban aylığı en düşük emeklilerin yüzde 50 indirimli su kullanımına'' dair gündem maddesi tartışma konusu oldu.

EMEKLİLERE İNDİRİM YAPILMAMASI TARTIŞMA KONUSU OLDU

Son birleşimde engelli, şehit ve gazi yakınlarına su indirimi ile ilgili gündem maddesine; AKP Grubu'nun verdiği yazılı önergeyle emeklilere de yüzde 50 indirim yapılması görüşü de eklenmiş ve ilgili komisyona gönderilmişti.

AKP grubu adına söz alan AKP Grup Başkanvekili Şendoğan Karataş, “Sayın Başkan, siz bir kere komisyondan gelen raporlara karşı usul hatası yapıyorsunuz. Bir kere sormanız gerekir raporla ilgili görüşünüz var mı diye. Bunu hatırlatmak isterim. Biz bu önergeyi geçen hafta Atınç Bey (En düşük emekli maaşı alanların yüzde 50 indirimli almasını) adına verdik” şeklinde konuştu.

Önceki dönem AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın 2019’daki seçimlerden önce 65 yaş üstü ve emeklilerin su faturalarında indirim vaadinde bulunduğunu hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova da, “İki birleşimdir sizin öneriniz diye ortaya attığınız şey sizin belediye başkanınızın 2019 yerel seçimlerindeki taahhütleri.  Aradan 4 yıl geçti. Siz unuttunuz bunu. Şimdi çıkıp çıkıp hatırlatma yapıyorsunuz” dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem'in araya girmesiyle iki parti grubu arasındaki tartışma sözlü kavgaya neden olmadan önlenirken, daha sonra mecliste oy birliği ile gazi ve şehit ailelerine suda yüzde 90, engellilere ise yüzde 50 indirim yapılmasına karar verildi.

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ – Şebnem SAKA

şehit yakınları gaziler engelleliler suda indirim Zonguldak Belediye Meclisi tartışma Zonguldak Tahsin Erdem