SEÇİMLERİN SIKINTILI ADAYLARI

Zonguldak Tarih Sayfa Ediy-törü Hayati Yılmaz seçimlerin sıkıntılı adayları başlıklı bir yazı paylaştı.

İşte o yazı;

Bu seçimlerde partilerin yaptığı hatalardan biri de adayları çok geç açıklamaları oldu. Seçimlere 62 gün kaldı. Ak Parti adayının Zonguldak’ta ve Kozlu’da adayları sona bırakmaları dezavantajdı. Zonguldak’ta CHP’nin Ereğli Belediye Başkanı Adayı için Halil Posbıyık ilan edildi. Halil Posbıyık gibi bir adayın üzerinde bu kadar beklenmesi açıkçası insanlarda soru işareti bırakmış olması gerek. Madem aday gösterilecekti bu kadar neden bekletildi ? Kendi partisi adaylığı üzerinde bu kadar düşünüyorsa halk tekrar niye seçsin. Ayrı şekilde Zonguldak e Kozlu mevcut belediye başkanlarının adaylığı da çok geç açıklanması , bu adaylarda sıkıntı olduğu izlenimi yarattı. Halil Posbıyık için yaş haddinden ikilemde kalınmasını biliyoruz fakat AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Kozlu Belediye başkanı Ali Bektaş’ın adaylığında neden takıldılar onu bilmiyoruz.

İki belediye başkanı da belediyeyi borç içinde bırakması mı , halk yoklamasında seçilmeleri risk mi taşıyor , halkın eleştirilerine maruz kaldıkları için mi ? Yoksa parti içindeki çekişmelerden mi ?

Bu soruların cevaplarını bilmiyoruz ama ; örneğin Çaycuma, Devrek, Gökçebey’in mevcut belediye başkanlarının başarılı göründüğü için adaylığı hiç bekletilmedi, karşılarına aday çıkmadı.

Selim Alan, Ali Bektaş ve Halil Posbıyık sıkıntılı aday.

Böyle olduklarını bizzat halka patilleri yansıttı.

..............

19 Kasım’da fırtına ve Sel felaketi yaşanmıştı. Bu fırtınadan etkilenen Başta Ereğli olmak üzere Zonguldak limanında ve Kozlu’da da hasarlar meydana geldi.

Bir doğa olayı idi fakat ; fırtınanın ve aşırı yağış olacağı bir hafta öncesinden uyarılmasına ramen tedbirlerin alınmaması veya yeteri hassasiyet gösterilmemesi , daha önceki projelerin bu afetlere göre yapılmaması sonucunda ölümlü kazaların yanında , aşırı maddi kayıpta meydana geldi. Ereğli’de liman dışında bir geminin batması ve 12 mürettebatın kaybolması , sahil boyu yapılan belediye tesisleri ve projelerini dalga ve sellerin alması belediyelerin iyi yönetilmediği göstergesi idi. Normalde Ereğli Belediyesi’nin kriz masası oluşturması ve burada alınacak doğru kararlarla olayı kayıpsız atlatılması sağlayabilirdi.

Zonguldak’ta ise yapılan yanlış proje belediyeye 44 milyon liraya mal oldu.

Kozlu ise Ali Bektaş’ın döneminde yapılan dolgular yüzünden sürekli maddi kayıp yaşanmakta.

Belki de bu üç belediye başkanının sıkıntılı aday olmalarının nedenidir bunlar.

Bütün bunların yanında Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakanı Murat Kurum’un ısrarla Ereğli limanında denizi doldurarak yaptıracağı cami söz konusuydu ki; neyse ki bakanlığı bitti. Eğer o cami yapılsaydı , bu fırtına ve azgın dalgalarda hali ne olurdu acaba.

Bir de Güneşli Belediye Başkanı var. İyi Parti eğer Mustafa Gökhan Demirtaş’ı aday yaparsa en sıkıntılı aday da o ! Ben şahsen aday yapılmasını istiyorum. Yapılsın ki ; halk bu konuda tavrını göstersin.

Hayati Yılmaz ile

Zonguldak Tarih

seçim sıkıntılı adaylar hayati yılmaz zonguldak zonguldak haberleri Hayati Yılmaz Zonguldak Tarih