"SEÇİM YENİLGİSİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞAN ZEVATLAR"

CHP Merkez İlçe Başkanı Zaimoğlu'ndan cevap gecikmedi:

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in belediyenin borçlarını pankart yaparak belediye binasına asmasına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

AKP kurmaylarına seçim mağlubiyetin üstünü örtmek için böyle bir yönteme başvurdum ifade eden Zaimoğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı Tahsin Erdem yapacaklarını halkın gözüne baka baka bir gün anlattı. Şu anda Zonguldak Belediyesi söylenenler üzerinde yönetiliyor. Bunlardan bir tanesi makam aracın kullanılmasıdır. Bir tanesi halkın kanayan yarası Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığımız halde TC’nin Zonguldak Belediyesi'nde yazmamasıydı. Bu da yerine getirildi. Üçüncüsü ise belediyenin gelir giderlerinin halka söyleyeceğini söylemişti. Bu neden ile bu pankartı asarak Zonguldak Belediyesi'nin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu Zonguldak halkı ile paylaştı. Şimdi burada bazı siyasi çıkarımlar elde etmeye çalışan seçim kaybetmiş ve üzerine vazife olmayan eski ve yeni siyasetçiler var. Burada şov yapıyor makam ağlama duvarı değil güya eleştiri üretiyorlar. Seçim yenilgilerini örtmeye çalışan zevatlar da var. Kendilerinin bu süreci çok kötü yönetildiği bu işi başaramadıklarını söyleyip affını isteyecekler kişiler hala daha benim Belediye Başkanım üzerinden kendi seçim yenilgilerini kapatmaya çalışıyorlar. Bunlar boş hayaller. Şimdi değerli belediye başkanımız Zonguldak halkı huzurunda Zonguldak belediyesinin borçlarını ilan etti. Hiçbir söyleminde biz battık biz enkaz aldık biz bunun altından nasıl kalkacağız diye ağlama emayesi sergilemedik. Yani ağlama duvarı nereden çıkarmışlar anlamış değilim. Sayın belediye başkanı mı Tahsin Erdem'in biz şu anda eleştirmiyoruz diyorlar. Ama zaten siz onu eleştiremezsiniz. Eleştirecek bir durum yapmaz ki. Sizin durumunuza düşmez ki. Bunlar boş iş. Kelime oyunları ile Zonguldak'ı ve ülkeyi yönetmeye çalışanlar halkın gün gün bunların yalan söylediğini tespit ederek hem yerelde hem genelde bu insanları tavsiye ederek bu seçim sonuçları ortaya çıkmıştır. Hala daha bunun üzerinden siyaset yapıp bir şey elde etmeyi düşünüyorlarsa devam etsinler. Buda bizim işimize gelir.

 

Belediye başkanlığı ağlama duvar a değil diyenler niye geçmiş belediye başkanına iktidar gücün ile övünüyorsun. Özellikle atık su arıtma Euro oluşu bunu biliyorsunuz hazine garantili sen iktidarsın Bir dediğin iki olmuyor AK parti belediye başkanına söylüyorum niye bunu TL'ye çevirip Zonguldak'a büyük bir yükten kurtarmadınız. Bir başka yetkilisi 2014 yılında kuka vardı şöyle oldu. Ya kuka ona da 10 sene olmuş kuka gelmiş o günün şartlarına razıymış kiralanmış şöyle olmuş böyle olmuş sen 85 tane önce kiralık aracın hesabını ver şu anda belediye başkanımın yasakladığı makam arabası olarak kullanılmasının yasakladığı sadece halka hizmet edeceği araçların müsaade ettiği 85 tane aracın kiralandığı aracı ben mi müsaade ettim? Sen hangi pişkinlikle bunu eleştirmeye kalkıyorsun. Artık insanlara siyaseten algıyla kandırma dönemi bitmiştir. Ruhuna el Fatiha.”

Osman Zaimoğlu seçim yenilgisi zevat CHP Tahsin Erdem Zonguldak Belediyesi borç pankart Zonguldak