Şampiyon Zonguldakspor Basket 67 Süper Lig'de kalıcı olmak istiyor

TKBL'de sezonu şampiyon olarak tamamlayıp Süper Lig'e yükselen Zonguldakspor Basket 67 Kulübünün Başkanı Kanat Tan ve kadın basketbol takımı Baş antrenörü Barış Güney, gelecek sezonda öncelik hedeflerinin Süper Lig'de kalıcı olmak olduğunu söyledi.

2022’de Zonguldak’ta  kurulan ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele eden Zonguldakspor Basket 67  Kadın Basketbol Takımı, 2023-2024 sezonunu şampiyon bitirdi. Sezona  Barış Güney’in baş antrenörlüğünde başlayan kırmızı-lacivertli Batı Karadeniz temsilcisi,  ligin bitimine 2 hafta kala şampiyon olup, 30 maçta 28 galibiyet ve 2 mağlubiyetle sezonu tamamladı. Gelecek sezon ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Zonguldakspor Basket 67 Kulübünün Başkanı Kanat Tan ve kadın basketbol takımının Baş Antrenörü  Barış Güney  2023-2024 sezonunu  ve Süper Lig  hedeflerini  değerlendirdi.

Gazeteciler Cemiyetinin 9. Köy Haber Merkezi’nin haberine göre, kuruldukları yıldan bu yana  üst üste 2 şampiyonluk yaşadıklarını söyleyen Zonguldakspor Basket 67 Kulübü Başkanı Kanat Tan, “Emeğin başkenti, şanlı madenci torunlarının takımıyız. Süper Lig’de kalıcı olmak ve efsane Zonguldakspor ismini yaşatmak istiyoruz.  Biz bu kulübü 2022’de kurduk. 2 sezonda 2 şampiyonluk yaşadık.  Geçen sezon Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde şampiyon olduk, bu senede Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyon olduk” diye konuştu.

“Daha çok desteğe ihtiyacımız var”
Zonguldak halkına ve Zonguldakspor ismine yakışır bir takım kurmayı hedeflediklerini  belirten Kulüp Başkanı Tan, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Önümüzdeki sezon yüksek bütçeli olan, başta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray  gibi kulüplerin yer aldığı Süper Lig’de mücadele edeceğiz. Elimizden geleni yaparak buralara kadar geldik.  Başta taraftarlarımız olmak üzere teknik ekibim  ve oyuncularımı canı gönülden kutluyorum. Bundan sonra mücadele edeceğimiz Süper Lig’de şimdikinden daha çok maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız olduğunu söylemek isterim.”
“Göreve gelme amacım şampiyon yapmaktı”
Şampiyonlukta kulüpte görev alan herkesin büyük emeği olduğunu söyleyen Zonguldakspor Basket 67  Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Barış Güney de, “Zorlu bir sezon geçirdik. Kolay geçmedi bizim için. Çünkü kurulduğu yıldan itibaren Bölgesel Lig’de şampiyon olup TKBL’ye yükselmiş, yeni bir oluşumuz.  Şehirde de basketbol kültürünün olmadığını göz önünde bulundurursanız eğer biz yeni bir yapıyız. Böyle bir yapının başarılı olması da kulüp başkanımızdan en altındaki takım malzemecisine kadar herkesin  sorumluluk ve görev bilinci ile hareket etmesi sayesinde olduğunu söyleyebilirim. Özellikle biz ilk başlarda kulübün kurumsallığını oluşturmaya çalıştık. Sportif anlamda da çalışma imkanları olan bir kulüp olmaya çalıştık. Tabii ki şampiyon olmak için kuruldu kadromuz. Buraya benim gelme amacım da şampiyonluktu” ifadelerini kullandı.
Baş antrenör Güney, takımın genel durumunu ise şöyle  değerlendirdi:
“Yaz dönemini iyi geçirdik, sezona da  iyi başladık. Genel olarak ligin en iyi savunma yapan takımıyız. Ki bu benim sistemimde önemli bir parça. Basketbolda iyi savunma yapamadan skor üstünlüğü sağlayamazsınız. Biz ortalama 57 sayı civarında rakiplerden sayı yiyerek ligin en az sayı yiyen takımı ve aynı zamanda  en çok asist yapan takımı olduk. Şampiyon olmamız da bu önemli bir etken oldu. İyi savunma yapan bir takımın savunma ribaundu yaptıktan  sonra hücuma geçerek top paylaşımı yapması bizim için önemli bir konuydu. Biz bunu gerçekleştirdik ve istatistiklere de yansıttık.  Oyuncuların hepsinin eline top değdiği,  top paylaşımını iyi yapan bir takım olduk.  İyi savunma yapan ve hücumda da iyi asist yapan takımlar hem savunmada yardımlaşabiliyor hem de hücumda topu paylaşabiliyor ve yardımlaşabiliyor demektir. Bizim de  oluşturmaya çalıştığımız olgu bu.  Bunu da Zonguldak çok sevdi ve bu da bize şampiyonluğu getirdi.” 
Taraftarların ilgisinden son derece memnun olduğunu ifade eden Güney, “Şampiyon olmamızda sezon boyunca bizi yalnız bırakmayan, tribünleri dolduran taraftarımızın payı büyüktür. Zonguldakspor’un adı, marka değeri ve şehrin bu adla özdeşleşmiş olması, başkanımız Kanat Tan’ın Zonguldakspor taraftarının içinden gelmesi  ve adını yaşatmak için çaba göstermesi bunda etkili oldu diyebilirim. Tabi doğru organizasyonlar her zaman desteklenir. Önümüzdeki sezon bizi yüksek bütçeli, güçlü kadrolara sahip rakipler bekliyor. Bundan sonra bizim öncelik hedefimiz Süper Lig’de kalıcı olup daha üst sıraları nasıl zorlayabilmek için çaba göstereceğiz. Daha kaliteli basketbol nasıl oynayabiliriz bunun için çalışacağız. Tabi bu da biraz bütçe işi diyebilirim” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ

şampiyon zonguldakspor basket 67 süper lig kalıcı olmak istiyor kanat tan barış güney zonguldak zonguldak haberleri