POSBIYIK MI YOKSA ...?

EREĞLİ'DE NEFESLER TUTULDU


Yerel seçimlere ramak kala belediye başkan adayları büyük bir heyecanla beklenirken, geçtiğimiz aylarda yaşanan fırtınada büyük hasar gören Ereğli bu heyecanı en çok yaşayan ilçelerin başında yer alıyor. En çok merak edilen ise Halil Posbıyık’ın yeniden aday yapılıp yapılmayacağı.

Ereğli, yıllardır belediye başkanlığı görevini sürdüren Halil Posbıyık’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeniden aday yapıl yapılmayacağı sorusunun cevabını büyük bir heyecanla bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul’un, yeniden aday yapılmasına net bir şekilde karşı çıktığı, hatta CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, ‘Halil Posbıyık yeniden aday yapılırsa partiden istifa ederim’ dediği iddiaları ortaya atılmıştı. Milletvekili Ertuğrul’un bu tavrına rağmen Başkan Posbıyık’ın yapılan anketlerde, diğer aday adaylarına uzak ara fark atması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Imamoğlu’na olan yakınlığı nedeniyle yeniden aday yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

BUGÜN PM’DE ADI AÇIKLANABİLİR

Ereğli, Milletvekili Eylem Ertuğrul ve Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu’nun adaylığına karşı çıktığı Başkan Halil Posbıyık’ın yeniden aday yapılıp yapılmayacağını büyük bir merak ve heyecanla beklerken, partinin yaptığı anketlerde diğer aday adaylarına uzak ara fark atması Halil Posbıyık’ın şansını ciddi oranda yükseltiyor. CHP’nin bugün yapacağı Parti Meclisi toplantısında Ereğli Belediye Başkan adayı olarak Halil Posbıyık’ı açıklayabileceği edindiğimiz kulis bilgileri arasında yer aldı.

 

EREĞLİ’DE YAPILAN ANETLERDE 2 İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

Ereğli’de partilerin yaptığı bir çok anketten 2 ismin diğer adaylara oranla ön plana çıktığı görünüyor. CHP’li Halil Posbıyık ve henüz partisi belli olmayan önceki dönem belediye başkanı Murat Sesli, partilerin diğer aday adaylarına göre çok daha yüksek oranlara ulaştığı dikkatlerden kaçmazken, CHP’li Halil Posbıyık yapılan anketlerde yüzde 40’ın üzerinde bir oy oranına ulaşırken, Murat Sesli’nin oy oranı ise yüzde 35’in üzerinde seyrediyor. Diğer tüm aday adayları ise yapılan bu anketlerde tek haneli rakamları geçemedikleri görünüyor.

HABER: Seyfi BOYRAZ


Halil Posbıyık Eylem Ertuğrul Ekrem İmamoğlu yerel seçimler özgür özel iddia zonguldak zonguldak haberleri nefesler tutuldu