Özölçer AR-GE Proje Pazarında

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı'na katıldı.

Düzce Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, DÜSİMER, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Düzce Teknopark, Bolu Teknokent, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı 2024 etkinliği, Düzce Teknopark’ta gerçekleştirilen organizasyonla başladı.

 

Programa ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara ve Bolu Teknokent Müdürü Prof. Dr. Mustafa İmren’in yanı sıra çok sayıda yönetici, akademisyen, öğrenci ve girişimci katıldı. Dereceye giren 100 projenin sergilendiği AR-GE Proje Pazarı’nın açılışında konuşan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, AR-GE proje pazarlarının büyük önem taşıdığını, bu yolla üniversite ve sanayi iş birliğine katkı sağlandığı gibi öğrencilerin, gençlerin, katılımcıların ve ilgili alanda çalışmalar gerçekleştirenlerin kendi yetenek ve emeklerini sergileyerek fikirlerini pazara taşıma imkânı bulduğunu belirtti. Aynı zamanda etkinliği hazırlayanların da büyük bir emek verdiklerini dile getiren Rektör Özölçer, konuşmasını tüm katılımcılara ve düzenleyicilere teşekkür ederek sonlandırırken herkesi 28 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan ZBEÜ Farabi IX. AR-GE & İnovasyon Proje Pazarı’na davet etti. 

 

Düzce Üniversitesi Prof. Dr. Nedim Sözbir, AR-GE Pazarında görev alan herkese teşekkürlerini sunarak pazarın herkes için hayırlı olmasını temenni ederken Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise Düzce-Bolu AR-GE Proje Pazarı etkinliğinin bileşeni olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek bilgiyi teknolojikleştirme, teknolojiyi ticarileştirme mottosuyla hızlı ve önemli adımlar atıldığını belirterek, bu çalışmaların gençler açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

 

Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı zonguldak zonguldak haberleri