ÖZEL İDAREDE YOLSUZLUK OPERASYONU

Zonguldak İl Özel İdaresi'nde son on yılda doğrudan temin yöntemiyle yapılan alımlarda 100 milyon TL'yi bulduğu tahmin edilen yolsuzluk ve menfaat temini iddialarıyla 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kişiden biri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre 2015-2017 yılları arasında Ankara Ostim’de faaliyet gösteren Yılmaz Otomotiv isimli firmadan doğrudan teminle iş makinası yedek parçası alımı yapan Kenan S, Sabri A. ve Yener Y. dün sabah saatlerinde yapılan eşzamanlı operasyonla evlerinde gözaltına alındı.

 

Daha önce de aynı iddialarla suçlanan ve mahkemece yargılanarak beraat eden 3 kişiden Yener Y., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken Sabri A. ve Kenan S’nin ifadelerinin pazartesi  alınacağı öğrenildi.

 

Polis yetkililerinden edinilen bilgiye göre son on yıldır 100 milyon TL’nin üzerinde yedek parça satın aldıkları Yılmaz Otomotiv ile ticareti sonlandıran Özel idare çalışanları adı geçen firmanın şikayeti üzerine dün ikinci kez gözaltına alındı.

Zonguldak İl Özel İdaresince doğrudan temin yöntemiyle asarın alınmış gibi gösterilen malzemelerin envanterde olmayışı, yedek parça alınan firmanın gözaltına alınan Özel idare çalışanlarının banka hesaplarına periyodik olarak yatırdığı paralar ve yaşanan kamu zararı nedeniyle yapılan operasyonla ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

özel idare yolsuzluk operasyonu 100 milyon tl zonguldak zonguldak haberleri Yılmaz Otomotiv özel idare çalışanları sondakika yolsuzluk