Öğretmenlerin sendikal mücadelesi iktidara adım attırdı

Başta Zonguldak olmak üzere dün Türkiye genelinde çeşitli eğitim sendikaları, İstanbul'da özel bir lisenin müdürü olan İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından katledilmesine tepki göstermek amacıyla alanlarda yer alarak, iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti.

Zonguldak, merkezde de dün Madenci Anıtı ve Valilik önünde başta Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitim-Sen ve Teç-Sen olmak üzere farklı ideolojik yapılara sahip eğitim sendikaları da, hükümete "Eğitimcilere şiddetin önüne geçilmesine yönelik tedbirlerin alınması" çağrısında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimde şiddete karşı yasa taslağı hazırlayacaklarını duyurdu.

Konuya ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek. Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek.  Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.”

Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Oktugan ceza eğitimde şiddet öğretmen sendikal mücadele iktidar geri adım