Mucize kulağa anlamlı hediye

Zonguldak'ta yaşayan ve doğadaki frekansların hangi müzikal sese ait olduğunu ayırt edebilen "absolut kulak (mutlak kulak)" yeteneğine sahip olan 13 yaşındaki atipik otizm tanılı Kayra Şükrü Özelli, yeteneğiyle göz dolduruyor.

Zonguldaklı hayırsever vatandaşlar, Yayla Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi olan Kayra Şükrü Özelli ve ailesinin evine sürpriz ziyarette bulundu. 13 yaşındaki minik isme piyano hediye eden hayırsever vatandaşlar, Özelli ailesine kendilerini ağırladıkları için teşekkür ettiler.

 

“Piyanist olmasını istiyorum"

 

Kayra Şükrü Özelli'nin annesi Semiha Özelli de, Özgür Halkın Sesi muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan sürpriz ziyaretten son derece minnettar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

“İlk defa Gençlik Merkezi’nde çalışan piyano öğretmeni Nalan Kalyoncu keşfetti oğlumun yeteneğini. Piyanoya yetenekli olduğunu müzik öğretmenleri keşfettikten sonra elimizden  geleni yapmayı sürdürüyoruz. İlerlemesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Duyduğunu nota olarak çalabiliyor, notalara bakmadan da çalabiliyor. Ben daha önceden de belirtmiştim meslek olarak yapmasını istiyorum. Yeter ki eğitimini alsın. Ben oğlumun yapabileceğine inanıyorum. Oğlum evet otizmli, ama o kadar değerli bir yeteneğe sahip ki ortaya çıkarması da bize düşüyor. Çok güzel yerlere geleceğine inanıyorum.”

 

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ

absolut kulak mutlak kulak Kayra Şükrü Özelli özel yetenek Semiha Özelli Nalan Kalyoncu zonguldak zonguldak haberleri