MISIRLI MADENCİNİN HAYALİ ÇALIŞTIĞI OCAKTA MÜHENDİS OLMAK 

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) 1500 işçi alımı için başvuran ve 26 bin 54 kişi arasında yapılan kurada çıkarak madenci olmaya hak kazanan Mısırlı Abdelrahman Abdelattey'in hayali çalıştığı maden ocağında maden mühendisi olmak.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Türk vatandaşlığına geçen BEÜ Maden Mühendisliği bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Mısırlı Abdelrahman Abdelattey, bir yandan TTK Kozlu Müessesesi maden ocağında çalışırken diğer taraftan da üniversitedeki derslerine devam ediyor. 

Aynı zamanda Türkiye’de devlet madenlerinde çalışan ilk yabancı uyruklu maden işçisi olan Mısırlı Abdelattey, 13 Ekim 2023 tarihinde yapılan kura çekiminde ismi çıktığında yuhalanmış, Türkiye günlerce onu konuşmuştu. 
Başlarda özellikle sosyal medyada çok tepki aldığını ancak işe başladığında insanların kendisine yardımcı olduğunu ifade eden Mısırlı Abdelrahman Abdelattey, “En büyük hayalim okulumu bitirip çalıştığım kurumda maden mühendisi olarak çalışmak. Bunun için derslerimi ve işimi aksatmamaya çalışıyorum. Bana hoşgörülü yaklaşan üniversite hocalarıma, işyerindeki amirlerine ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Abdelrahman Abdelattey Türkiye Taşkömürü Kurumu hayal maden mühendisi olmak TTK Kozlu Müessesesi Zonguldak Zonguldak haberleri