"Millet Bahçesi olması yönünde beklentimiz ve çabamız var"

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kozlu ilçe girişindeki sahil yolu üzerinde bulunan ve çöp dağına dönen vahşi çöp depolama alanı hakkında konuştu.

'Güvenlik ve asayiş bilgilendirme' konulu basın toplantısında konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak il genelinde yapılan asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik operasyonlar hakkında açıklamalarda bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Zonguldak‘ta  2009 yılında yeni katı atık depolama tesisi yapılmasının ardından çöp dökümüne kapatılan Kozlu ilçe girişindeki sahil yolu üzerindeki alanda bulunan kimyasal ve tıbbi çöpler, aradan 15 yıl geçmesine rağmen gerekli önlem ve tedbirlerin alınmaması nedeniyle denizi ve toprağı tehdit etmeye devam ederken, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, konuya  ilişkin Özgür Halkın Sesi muhabiri Cevat Baran Çaydaş'ın sorusunu yanıtladı. 
Vali Hacıbektaşoğlu, atıl vaziyetteki vahşi çöp depolama alanı ile ilgili projelerin yatırım programına girmediğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu konu hakkında defalarca görüştük. Bununla ilgili hazırlanan projeler var. Tabi bu yıl yatırım programına girmedi. Ulaştırma ve altyapı bölge müdürlüğümüz konuyu takip ediyor. Biz de tabii takip ediyoruz.  Zonguldak'ın en önemli meselelerinden biri  bu konuda projelendirildi. Yatırım programına girmesi için çalışıyoruz. En son şubat veya mart ayı olması lazım bu konuda sayın milletvekillerimizle toplantı yapmıştık. Bu konu hakkında etraflıca görüşmüştük. Bu kıyının tahkim edilmesi başlı başına bir iştir. Ayrıca Zonguldak Belediyemizce 'millet bahçesi' talebinin olduğunu biliyoruz. Bu konuda talebimiz ve beklentimiz var. Uğraşıyoruz, çabalıyoruz.”

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ

vahşi çöp depolama alanaı Osman Hacıbektaşoğlu Millet Bahçesi Zonguldak Zonguldak haberleri