MEDYA VE ETİK SEMPOZYUMU

Basın Konseyi tarafından düzenlenen ve UNESCO ile Avrupa Birliğince finanse edilen "Medyada etik ve ilkeler" konulu sempozyum düzenlendi. 

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Lokalinde düzenlenen sempozyum gecikmeli olarak bugün saat 11.30'da başladı. Basın Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ali Ayaroğlu, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Halkın Sesi Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cevdet Akgün'ün yanı sıra az sayıda yerel gazetecinin katılım göstermesi dikkat çekti.

"ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK"

Seminerin açılış konuşmasını Basın Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ali Ayaroğlu yaptı. Gazetecilere katılım gösterdikleri için teşekkür ederek sözlerine başlayan Ayaroğlu, “Türkiye'deki genel anlaşmaya göre Basın Konseyi basın meslek etik ilkelerine göre bunu tüm Anadolu'ya taşıma anlamında tam bir buçuk aydan beri bir çalışma yaptı. Bu Çukurova'da, Karadeniz'de, Samsun'da ve birçok yerlerde devam ediyor. Bugün de birkaç yerde var. Şimdi Zonguldak'ta devam ediyoruz. Bundan sonra diğer yerlerde de devam edeceğiz.  Bu etkinliğimizin Avrupa network ayakları olacak, bunu devam ettireceğiz.  Önemli olan basın meslek ilkerini anlatmak, birlikte olmak, birlikte sorunları paylaşabilmeliyiz.  Arkadaşlar şimdi ben son dönemde bu yeni çıkan kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili bir iki şey söylemek istiyorum.  Bu tedbirlerin yerel basını ve Anadolu basınının ipini çektiğini söyleyebilirim.  Diğer yandan basına ve gazetecilik mesleğine yönelik siyasilerin saldırıları yıllardır sürüyor. Meslektaşlarıma dikkatli davranmaya, meslek ilkelerine uyma konusunda düşünmeye çağırıyoruz. Mesleğin sorumluluklarına uymamız ve dikkat etmemiz gerekiyor. Gazetecilik kamu görevinin bir parçasıdır” diye konuştu.

Ayaroğlu'nun ardından söz alan ZGC Başkanı Derya Akbıyık da, buraya davet edildiği için teşekkür ederek, gazetecilik meslek ilkelerini ve mesleğin içinde bulunduğu sıkıntılardan bahsetti. 

Soru cevap şeklinde devam eden sempozyum, katılımcıların anket doldurması ile sona erdi.

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ - Ayşe İSLAMOĞLU

Medyada etik ve ilkeler UNESCO Basın Konseyi zonguldak zonguldak haberleri Sempozyum