Mecliste kıran kırana seçim

Türkiye Belediyeler Birliği'nde (TBB) Zonguldak'ı temsil edecek belediye başkanları ve meclis üyeleri bugün saat 14.00'de belediye nikah salonunda belirlenmek üzere toplanıldı. 

4 belediye başkanı ve 1 belediye meclis üyesinin Türkiye Belediyeler Birliği'nde Zonguldak'ı temsil etmesi adına yapılan seçimde, CHP ve AKP grubu 4 belediye başkanı adayını ve 1 belediye meclis üyesi adayını belirledi. 

Başkanlık divanında en yüksek nüfusa sahip ilçeler adına Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi Çetin Yiğit bulundu.

Her iki parti asil ve yedek üyelerini başkanlık divanına sunarken, CHP Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Çaycuma Belediye Başkanı  Bülent Kantarcı, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci'yi belediye başkanı olarak, AKP'de ise Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve  Çatalağzı Belediye Başkanı Yavuz Palabaş'ı belediye başkanı olarak aday yaptı.

 


TBB'de temsil için belediye meclis üyesi adayı olarak CHP, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Atınç Kayınova'yı aday olarak belirlerken, AKP ise meclis üyesi adayı olarak Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi Ceyda Keleş'i gösterdi.

ERDEM VE POSBIYIK DOĞAL ÜYE 

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, TBB'de doğal üye olarak yer alacağı öğrenildi.

Gizli oy yapılan seçimde, il, ilçe ve belde belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin oy kullanımı devam ediyor.

Seçim sonuçları birazdan Özgür Halkın Sesi'nde yayınlanacak.

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ

TBB Türkiye Belediyeler Birliği temsil edecek kıran kırana seçim zonguldak zonguldak haberleri