Meclis'te tansiyon yükseldi: "Bekara kadın boşamak kolay"

Zonguldak Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumu bugün gerçekleştirildi. AKP ve CHP grubu arasında indirimli su tartışması meclis gündemine oturdu.

Bugünün gündem maddesinde yer alan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 26 Nisan 2024 tarihli ve 102866 sayılı, Zonguldak Belediye Gelirleri Tarifesinin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Hizmetleri Ücretleri bölümünde Su Ücret Tarifesi ve Atıksu Ücret Tarifesi konulu kısımların bendinin "Engelli İndirimli Konut" şeklinde düzenlenmesi ve bendinin eklenip, "Şehit Yakını ve Gazi İndirimli Konut" şeklinde düzenlenerek ücretlerinin belirlenmesi konusu mecliste tartışmalara neden oldu.

 

AKP grubu adına söz alan AKP Grup Başkanvekili Şendoğan Karataş, geçen sene CHP'nin taban aylığı en düşük alan şehit gazi yakınlarının yanı sıra emeklilerinde suyu indirimli yararlanması konusundaki meclis önergesini gündeme getirdi.

 

AKP'li Şendoğan Karataş, CHP grubuna dönerek, “Geçen yıl dönemin CHP Grup Başkanvekili Sayın Atınç Kayınova, o dönemde şöyle bir teklifte bulunmuştu; Zonguldak, merkezde ikamet eden en düşük emekli aylığı alan yurttaşlarımızın yüzde 50 indirimli şekilde ucuz su kullanması. Şimdi nezaketen bizim bu teklifi vermemiz doğru olmayabilir. Ancak, biz bu önerge teklifinin ayrı bir maddeye eklenmesini istiyoruz" dedi.

DEVİR DEĞİŞTİ TEPKİSİ

Bu konuşmanın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova da, “Bu önergemizi gündeme almamışlardı kendileri iktidarken. Neredeyse oylama bile yapılmadı. 'Bugün keser döner, sap döner. Gün gelir hesap döner' mantığıyla akılları başına geldi.  Şubat 2019'dan beri o koltukta oturdular, şimdi bizim göreve gelip bu icraatı gerçekleştirmemizi beklemişler. Ben o önergeyi ilçemizde okuyan öğrencilerin  ikametini aldırması şartıyla indirimden yararlanması şeklinde verdiydim. 'Onlar bize emanet, bizim çocuklarımız da başka şehirde okuyanlara emanet. Bu kent emekli kentidir' demiştim. Emekli taban maaşı 5 bin liraydı o zaman" sözleriyle karşılık verdi.

 

İki parti grubu arasında karşılıklı sözlü atışmalar sürerken, AKP'li Karataş ise, "O zamanlar 5 bin lira değil, 5 bin 500 liraydı. Atınç Bey, eskilerin tabiriyle bir laf vardır; 'Bekara kadın boşamak kolaydır' diye. O gün burada otururken ayrı burada otururken ayrı mı oluyor. Siz o dönemde daha rahat söylüyordunuz. Ama vay bunu yapamadınız demeyin. Şimdi yapın vatandaş ucuz su kullansın” şeklinde konuştu.

 

CHP ve AKP grubu arasında yaşanan tartışmalara Belediye Başkanı Tahsin Erdem de müdahil olarak, "Polemik yaratmayalım lütfen arkadaşlar. Madem öyle siz bu önergeyi yazılı olarak verin Şendoğan Bey" ifadelerini kullandı.

 

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

 

Daha sonra Belediye Başkanı Erdem'den temiz A4 kağıt talep eden AKP'li Karataş, yazılı önergesini meclis oylamasına sundurdu. Söz konusu önerge maddesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

 

YAZILI ÖNERGE TEPKİSİ

 

Öte yandan önergenin yazılı olarak istenilmesine tepki gösteren AKP grubu, "Bundan sonra artık sözlü önerge veremeyeceğiz anlaşılan. Yazılı vereceğiz" denilerek eleştirildi.

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ - Şebnem SAKA

belediye meclis toplantısı tansiyon yükseldi bekara kadın boşamak kolay ilk oturum su indirim tartışması AKP CHP