LAVUAR ALANI YALAN OLDU!

SELİM ALAN NE DEDİ? TOKİ NE YAPIYOR?

Haber: Seyfi BOYRAZ

2019 yılında yerel seçim öncesinde projelerini ve vaatlerini Zonguldaklı seçmenle paylaşan Selim Alan, Karaelmas Kent Park Projesi adı altında, Lavuar Alanı'nda 10 ayrı projenin hayata geçirileceğinin sözünü vermişti.

Geride bıraktığımız 5 yıl içinde ihalesi bir kaç kez iptal edilen Selim Alan’ın deyimiyle Karaelmas Kent Park Projesi, TOKİ’ye göre ise ‘Lavuar Alanı Müze İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi’ seçime bir kaç ay kala ihale edilerek çalışmalara başlandı. Projenin sahibi konumundaki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın ihaleye çıktığı Lavuar Alanı Projesi ile Selim Alan’ın 5 yıl önce açıklayarak seçmenlere sözünü verdiği Lavuar Alanı Projesi arasında dağlar kadar fark olduğu ortaya çıktı.

SELİM ALAN NE SÖZ VERMİŞTİ?
2019 yılında Ak Parti Zonguldak Belediye Başkanı olarak halkın karşısına çıkarak projelerini anlatan Selim Alan, yapımı yılan hikayesine dönen Lavuar Alanı Projesi kapsamında 10 ayrı projenin Zonguldak’a kazandırılacağı sözün vermişti. Bu projeleri paylaştığı video ile tek tek sıralayan Selim Alan, Karaelmas Kent Park Projesi adını verdiği Lavuar Alanı Projesi’nin içinde, 500 araçlık otopark, kitap kafe, yaşlı merkezi, çok amaçlı salon, gençlik merkezi, lavuar asansörü, botanik bahçesi, açık sergi alanı, etkinlik alanı, açık-yarı açık çocuk oyun alanı yer alacağı sözünü vermişti. 

TOKİ NE YAPIYOR?
Selim Alan’ın içerisinde 10 ayrı projenin de yer aldığı Karaelmas Kent Park Projesi, TOKİ tarafından geçtiğimiz haftalarda ihale edilerek, yüklenici firma tarından çalışmalar başlarken, TOKİ’nin internet sitesinde projeden sadece Lavuar Alanı Müze İnşaatı ve Çevre Düzenlemesi olarak açıklanması akıllara, ‘lavuar alanına sadece müze mi yapılacak, Selim Alan’ın açıkladığı ve sözünü verdiği 10 ayrı proje lavuar alanında yer almayacak mı’ sorusunu getirdi.

LAVUAR ALANI MÜZE İNŞAATI
TOKİ, lavuar altına yapılacak projeyi sitesinde yayınladığı ihale ilanının, ‘ihale konusu yapım işinin adı’ başlığı altında, ‘Lavuar Alanı Müze İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Akma İşi’ olarak tanımlarken, ihale dosyasında yer alan proje görsellerinde ise yapı olarak sadece müzenin yer alması dikkatlerden kaçmadı. 

SELİM ALAN AÇIKLAMALI
Seçimlere ramak kala yapımına başlanan Lavuar Alanı Projesi’nde Selim Alan’ın sözünü verdiği proje ile TOKİ’nin yaptığı proje arasındaki ciddi fark kamuoyunda merak yaratırken, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın proje detaylarını açıklayarak, kamuoyunda oluşan merakı ve proje hakındaki bilgi kirliliğini gidermesi bekleniyor

Selim Alan TOKİ yalan Lavuar Alanı Zonguldak Zonguldak Belediye Başkanı