KARAMANYA'DA HEYELAN!

Korkulan oldu... Dilaver Mahallesi Karamanya Sokak'ta yaklaşık bir ay önce yaşanan heyelan bölgesinde bugün bir heyelan daha yaşandı.

Özgür Halkın Sesi, yaklaşık 20 gün önce Dilaver Mahallesi sakini Leyla Türkmen’le röportaj yaparak bölgede yaşanan tehlikeye dikkat çekmişti.

Zonguldak Belediyesi’ne bilgi vermelerine rağmen her gelen ekibin bakıp geri döndüğünü söyleyen Türkmen, “Karamanya Sokak üzerinde bulunan evimizde risk altında. Bir aydır devam eden toprak kayması nedeniyle AFAD bir evi tahliye etti. Benim evimin de aralarında bulunduğu üç ev risk altında. Bugün son bir heyelan yaşandı. Geceleri uyku gözümüze girmiyor.

AFAD yetkilileri iki kez tespit yaparak konuyu değerlendireceklerini söylediler. Son olarak dün gece büyük bir kayma oldu. Gürültüyle dışarı çıktık. Kışın ortasında evi boşaltıp kiraya çıkma gibi bir lüksümüz de yok. Zonguldak Belediyesinin bir an önce istinat duvarı çekerek tedbir alınmasını istiyoruz. Aksi taktirde burada ölüm olur” diye isyan etti.

Karamanya Sokak Dilaver Mahallesi heyelan korkulan oldu Özgür Halkın Sesi tehlike Zonguldak Belediyesi AFAD risk altında istinat duvarı ölüm isyan etti Leyla Türkmen Zonguldak