KARADON MADEN ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 30 madenci bu sabah kazanın meydana geldiği yerde yapılan törenle anıldı. 

Eksi 540 kodunda galeri açma işi yürüten özel firmanın 30 çalışanının öldüğü grizu faciası nedeniyle yapılan anma törenine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve sendika yöneticileriyle çok sayıda maden işçisinin katıldığı.
Ölen madencilerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları söyledi:

"Derin madencilik, yoğun emek çalışan iş yerlerinin kamu eliyle çalıştırılması gerektiğini, özel sektörün tecrübe ve birikime sahip olmadığını yıllarca bağırarak söyledik. Ne yazık ki Karadon'da, Kozlu'da yaşadığımız kazalar sonucunda üzüntüyle söylemek gerekirse bu haklılığımız ortaya çıktı. Bu uygulamalardan bu iki kaza sonucunda da vazgeçildi ama ne yazık ki bedel ödeyen hep bizler olduk. Bizler tekrar bedel ödemek istemiyoruz."

Karadon maden şehitleri dualarla anıldı zonguldak zonguldak haberleri