KAPUZ'U BELEDİYE İŞLETSİN!

ÖZGÜR HALKIN SESİ ÖNERİYOR:

31 Mart yerel seçimlerinde "Kamucu" ve "Sosyal belediyecilik" sloganıyla yola çıkan Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in Kapuz Plajında bulunan restoran ve büfeler ile Fener’de geçtiğimiz yıl hizmete giren çay bahçesini kiralama kararı alması tepkiye neden oldu.

Özgür Halkın Sesi,  Zonguldak Belediyesi'nin tek sosyal tesisi olan Kapuz Plajı'nın restoran ve büfeleri ile Fener Çay Bahçesi'nin özel sektöre verilmesinin doğru olmadığını savunuyor, belediye encümeninde alınan kiralama kararından biran önce vazgeçilmesini öneriyor.

Özelleştirmesi halinde zaten ekonomik krizle boğuşan halkın olası fiyat artışlarından dolayı bu tesislerden istediği gibi faydalanamayışı “halkçı belediyecilik” anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Bu tür ihaleler kötü niyetli kişilerin iştahını kabartabileceği gibi ahbap-çavuş ilişkileri devreye girmesiyle anlaşmalı ihalelere dönüşebilir.

Kapuz Plajı Fener Çay Bahçesi restoran ve büfe belediye işletsin Kapuz Zonguldak Belediyesi Tahsin Erdem halkçı belediyecilik ahbap-çavuş ilişkileri özel sektör Özgür Halkın Sesi ekonomik kriz Zonguldak Sosyal belediyecilik