KAÇAK OCAKTA ÇALIŞANA VALİ İŞ BULACAK

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, bugün Valilik toplantı salonunda yaptığı '2023 yılı ve 2024 yılı ilk iki ayında İlimizde genel asayiş ve güvenlik' temalı açıklamada işsizlik nedeniyle insanların kaçak ocakta çalışmak zorunda olduğu fikrine katılmadığını belirterek, 'Kim kaçak ocaktaki paraya muhtaçsa gelsin, ben ona iş bulacağım' dedi. 

Vatandaşın can ve mal güvenliğinin  her şeyden daha önemli olduğunu ifade eden Vali Osman Hacıbektaşoğlu,
“Denetimsiz bir şekilde üretim yapılmasını istemiyoruz. Bu konuda sürekli denetimler yapılıyor. Yapılan her ihbar  değerlendiriliyor” dedi.

Hacıbektaşoğlu, ihtiyaç sahibi vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından dağıtılan ve son çıkan haberlerle gündeme gelen yardım kömürüyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Önümüzdeki yıl TTK, Zonguldak'ın kömürünü sağlayacak. İlk andan itibaren takip ediyoruz ve takip ediyorsunuz. Bu kömürlerin içinde özel bir firma yok. Yani bunu üreten, torbalayan, buraya getiren, taşıyan hepsi kamu işletmesi. Belli bir oran üzerinde değişik maddeler çıktı. Tek tek hepsine baktık. Evet bazı şeylerle birkaç gönderilen kamyondan taş oranı çıktı. Çuvallarımız paketlenmiş halde geliyor. O kişilere, tespit edilen yerlere hepsine ulaştık. O numuneleri aldık. Mağduriyetler giderildi. Önümüzdeki sene taşkömürü TTK verilecek."

Osman Hacıbektaşoğlu toplantı kaçak ocak iş bulacak TTK zonguldak zonguldak haberler