İŞTE İNSANA VERİLEN DEĞER

Bacağı kırılan Türk'e Danimarka'dan ambulans ve hemşire gönderdiler

Danimarka’nın Haderslev şehrinde yaşayan Nevin Özdemir isimli gurbetçinin kazayla ayağı kırılması nedeniyle bağlı olduğu özel sigorta şirketi Danimarka’dan Türkiye’ye ambulans ve hemşire gönderdi.

Yaz tatili için oğluyla birlikte Zonguldak’a baba evine gelen 52 yaşındaki Nevin Özdemir, ailece Gökçebey Gaziler Köyü’nde bir arazi bakmaya gitti.

Ana yola 150 metre mesafede bulunan arazide kaval kemiği iki ayrı yerden kırılan gurbetçi yaklaşık yarım saat süren kurtarma operasyonu ile 112 Sağlık ekipleri tarafından Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada ilk müdahalesi yapılan Özdemir, Danimarka’daki sigorta şirketini arayarak yardım istedi.

Hemen sigorta şirketinin doktoruyla görüştürülen 3 çocuk annesi Nevin Özdemir için Zonguldak’a tam teşekküllü bir ambulans gönderilirken Danimarka’dan Türkiye’ye ilgilenmesi için bir hemşire görevlendirildi.

Zonguldak’tan alınarak ambulansla İstanbul’a götürülen kadın ve oğlu geceyi 5 yıldızlı otelde geçirdikten sonra beraberindeki Danimarkalı hemşireyle birlikte bugün Danimarka’ya uçtu.

Yaşanan olay Türkiye ve Avrupa’daki sağlık sistemi arasındaki farkı gözler önüne sererken, “Bir Türk vatandaşı yurt dışında ayağını kırsa başına neler gelirdi” sorusunu akıllara geldi.

insana verilen değer bacağı kırılan Türk Danimarka ambulans hemşire Nevin Özdemir Gökçebey Zonguldak kaval kemiği sigorta şirketi gurbetçi