"İNTİHAR DEĞİL, İHMAL VAR"

Tren kazasında ölen Şükran Öğretmenin oğlu İstanbul Barosu Avukatlarından Can Burak Bayhan, Özgür Halkın Sesi'ne çarpıcı iddialarda bulundu.

ÖZEL HABER: Mustafa ÖZDEMİR – Cevat Baran ÇAYDAŞ

Geçtiğimiz çarşamba günü İnağzı Mahallesi'nde TCDD'ye ait kömür yüklü trenin çarpmasıyla hayatını kaybeden 89 yaşındaki Şükran Bayhan ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı: “İntihar değil, ihmal var.”

Demans hastası olan 89 yaşındaki emekli öğretmen Şükran Bayhan, sabah saatlerinde evden ayrıldıktan sonra İnağzı Mahallesi'nden Kilimli istikametine tren yolundan yürümeye başladı.

İddiaya göre; kazadan önce yanından geçen yolcu ve kontrol treni makinistlerinin görmesine rağmen polise ihbarda bulunulmadığı ve kendisinden sonra sefer yapan tren makinistine bilgi verilmediğini öne süren Şükran Bayhan’ın çocukları Avukat Can Burak Bayhan ve kardeşi Can Kurt Bayhan, “Annemiz yaşlılığa bağlı demans hastasıydı. Ancak yaşadığı olay kesinlikle makinistlerin ihmali yüzünden gerçekleşti” dediler.

Olay yerine gelen ilkyardım ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan 89 yaşındaki emekli öğretmenin cansız bedeni Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılarak, Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılmış, diğer yandan kazayı gerçekleştiren makinistin de ifadesine başvurulmuştu.

Kazanın ardından Zonguldak’a gelen Şükran Bayhan'ın oğlu İstanbul Barosu Avukatlarından Can Burak Bayhan söz konusu olayla ilgili Özgür Halkın Sesi'ne çarpıcı iddialarda bulundu. Annesinin ölümünün basına intihar olarak yansımasından son derece rahatsız olduklarını ifade eden Avukat Can Burak Bayhan, kaza öncesi yaşlı bir kadını tren raylarında görerek, polise ve diğer makinistlere haber vermeyenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Can Burak Bayhan - (Fotoğraf: Cevat Baran Çaydaş)

"ANNEMİN HAT ÜZERİNDE OLDUĞUNU GÖRMÜŞLER”

"Öncesinde demiryolu hattı üzerinde yolcu treni ve kontrol treni annemi görmüş” diyerek sözlerine başlayan Avukat Can Burak Bayhan, devamında şunları söyledi: “Fakat hiçbir anonsta bulunmadan, herhangi bir tedbir alınmadan, 'Biz kadına çarpmadık, sıyırdı' gibi ifadeler vermişler. Üçüncü gelen yük treni doğal olarak anneme çarpmış, annem yaşlı bir kadın. Annemin Alzheimer olduğu öne sürülüyor, ama Alzheimer'ın motor fonksiyonlarını engelleyecek aşamada değildi. Komşularına gidebiliyor, ihtiyaçlarına giderebiliyordu.”

"VERİLEN İFADELER SAÇMA SAPAN"

Annesinin ölümünde yetkililerin ihmali olduğunu öne süren Bayhan, “Annem gidecek yol bulamamış, buraya gelmiş. Demiryolu personelinin ihmali var. Sadece bir anons yapmaya üşendikleri için oldu bu. İfadelerinde de 'Biz 500 metre önce gördük, bize anons gelmedi uyarı için, tren düdüğü çaldık, frene bastık. Fakat çarptıktan sonra durabildik' gibi saçma sapan konuşmuşlar” diye konuştu.

"GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINMAMIŞ"

Sonuna kadar olayın takipçisi olup, şikayetçi olacaklarını bildiren Bayhan, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Önceki iki tren ne yapmış? Görgü şahitleri diyor ki, 'Yolcu treni durdu ve geçmesine müsaade etti. Ondan sonra devam etti.' Arkadan gelen sarı kontrol treni de 'Biz de sıyırdık, dokunmadan geçtik' demiş. Hani sizin güvenlik tedbirleriniz. Güvenlik ekipleri zamanında çağrılsaydı en azından buradaki trafik en az 20 dakika dururdu. Ve böylelikle annemin hayatı da kurtarılabilirdi."

Şükran Bayhan Can Burak Bayhan Can Kurt Bayhan çarpıcı iddia tren kazası demans kaza TCDD yük treni inağzı mahallesi ihmal makinist sondakika zonguldak zonguldak haberleri