"HUKUKİ İŞLEMLERİ BAŞLATIYORUZ"

Kamil Altun, kamu malına zarar veren o vatandaş hakkında konuştu.

'Kilimli' yazılı ışıklı tabelanın kimliği belirsiz bir vatandaş tarafından tekmelenerek zarar verildiğine dair görüntülere tepkiler sürüyor. Olaya ilişkin bir açıklamada Kilimli Belediyesi'nden geldi.

Cumhuriyet Meydanında bulunan 'Kilimli' yazılı ışıklı tabela, 31 Mayıs cuma günü akşam saatlerinde kimliği belirsiz bir vatandaş tarafından tekmelenerek zarar verildiğine dair kamera görüntüleri tepkilere neden olmuştu. 

Olaya ilişkin görüntüler kamuoyunda infiale neden olurken, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'dan kınama açıklaması geldi.


Belediye Başkanı Altun, resmî sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: 

“31 Mayıs akşamı üzücü bir olayla karşı karşıya kaldık. Cumhuriyet Meydanımızda bulunan ve ilçemizin simgelerinden biri olan ışıklı Kilimli tabelamız, maalesef bir vatandaşımızın sorumsuz davranışı sonucunda zarar görmüştür. Şahsın tabelamıza tekme atarak kırması, bizleri derinden üzmüştür. Bu tür vandallık olayları, toplumsal huzurumuzu ve birliğimizi zedelemektedir. Kilimli Belediyesi olarak, ilçemizi güzelleştirmek ve halkımıza daha yaşanabilir bir ortam sunmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu tür davranışlar, sadece kamu malına zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda hepimizin ortak değerlerine ve emeğine saygısızlık etmektir.
Yaşanan bu olayı kınıyor, sorumluların en kısa sürede adalet önünde hesap vermesi için gerekli tüm hukuki işlemleri başlatacağımızı bildiriyoruz. Halkımızdan ricamız, bu tür olaylara karşı duyarlı olmaları ve benzeri durumlarla karşılaştıklarında derhal ilgili mercilere haber vermeleridir.
Birlik ve beraberlik içerisinde, daha güzel ve huzurlu bir Kilimli için el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz."

Kamil Altun Hukuki işlem başlatıyoruz devlet malına zarar verme Kilimli Belediyesi yazılı ışıklı tabela Zonguldak Zonguldak haberleri