Herkese yasak onlara serbest!

Valilik, İlçe Seçim Kurulu ve Emniyet nerede?

Seçim yasakları muhalefet partilere ve muhtarlara harfiyen uygulanırken AKP’li belediye başkanlarının kamu planlarına, kamu hizmeti veren araçlara ve kamusal alanlarda yaptığı siyasi propagandaya göz yumuluyor.

 

İlçe Seçim Kurulu’nun kesin kararına rağmen yaklaşık bir haftadır Lavuar Alanı etrafındaki afişleri kaldırmayan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan adeta yasalara kafa tutuyor.

 

İlçe Seçim kurulunun kararını uygulamakla yükümlü Zonguldak Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü ise sudan bahanelerle afişleri kaldırmıyor. Sözde İlçe Seçim Kurulu'nun kararında tarih olmadığı için bir ay süresi olduğunu öne süren Valilik adeta vatandaşla dalga geçiyor.

 

Yine Kilimli Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Kamil Altun halk otobüslerine yasak olmasına rağmen siyasi propaganda içeren reklamlarını astırıyor.

Zonguldak Belediyesi Halk Otobüsleri yasak olduğu gerekçesiyle siyasi içerikli ilan ve reklam asmazken, Kilimli Belediyesi’nin yasakları yok sayarak bütün halk otobüslerine ilan yapıştırmasına İlçe Seçim Kurulu ve Emniyet Müdürlüğü kayıtsız kalıyor.

Özgür Halkın Sesi’nin konuyla ilgili bilgi aldığı sektör yetkilileri görüş mesafesini kapattığı için trafik kanunu gereği arka cama ilan asılamayacağını belirterek, “Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne bağlı değil mi? Yasalar Kilimli’de farklı Zonguldak’ta farklı mı işliyor?” dediler.

 

 

Zonguldak Kilimli Selim Alan Kamil Altun yasak onlara serbest Valilik İlçe Seçim Kurulu Emniyet afiş Kilimli Belediyesi halk otobüsleri