"HER ZAMANKİ GİBİ TEPKİ GELİNCE GERİ ADIM ATIYORSUNUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural, AKP İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın partisine yönelik sözlerine yanıt verdi. 

Bugün partisinin il başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen CHP İl Başkanı Devrim Dural, AKP İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın dünkü yaptığı basın açıklamasında muhalefet partileri ve STK temsilcilerinin 'TTK'nın özelleştirileceğine' yönelik iddialarına ilişkin "Halüsinasyon görüyorlar" sözlerine tepki gösterdi. 

'MUHALEFET ŞERHİNİ KOYMAK İÇİN DESTEK VERDİK'

Srebrenitsa Katliamı'nın yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anarak sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Dural, “Evvelsi gün GMİS ve Zonguldak Demokrasi Platformu'nun yapmış olduğu bir eylem vardı Şemsi Denizer Toplantı Salonunda. Bilindiği üzere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in başını çektiği iktidarın örtülü özelleştirme uygulaması TTK ve diğer 19 kamu iktisadi teşebbüsün satılması, özelleştirilmesi ve yönetimsel reform adı altında yönetim kadrolarında değişikliğe neden olabilecek yasa tasarısı vardı. Bununla alakalı muhalefet şerhini koymak için toplantı yaptık.” dedi.

HALÜSİNASYON SÖZLERİNE YANIT 

CHP'li Dural, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buraya ilk girdiğimizde örgütümüz büyük bir sevgiyle karşılandı madenci kardeşlerimiz tarafından. Bir de gördüğüm kadarıyla halüsinasyon gören insanlara denk gelmedim toplantı salonunda. Herkes son derece gerçekçi ve gerçekleri özümseyebilecek insanlar topluluğuydu. Madem ortada böyle bir kanun taslağı yok -ki var- bu insanlar burada niçin mücadele veriyorlar? Her zaman yaptığınız gibi 2 ileri 1 geri yaparak ortaya bir kanun tasarısı koyup toplumsal tepkiyi ölçüyorsunuz. Toplumdan aşırı bir tepki geldiği zaman da geri adım atıyorsunuz. Salondakilerle beraber TTK'nın halkın malı olduğunu, piyasa şartlarına terk edilemeyeceğini ve satılamayacağını dile getirdik.” 

TTK'nın Zonguldak'ın varlık nedeni olduğunu belirten CHP'li Dural, “İktidar sahiplerini ciddi olmaya ve Zonguldak halkına karşı samimi olmaya devam ediyorum. TTK'nın norm kadrosu olan 14 bin rakamına ulaşana dek CHP'nin mücadelesi devam edecektir. Partimizin iktidarında CHP norm kadrosuna kavuşacağına söz veriyorum.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından CHP'li Dural, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak toplantı sona erdi. 

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ

Devrim Dural Mustafa Çağlayan Halisünasyon geri adım atıyorsunuz basın açıklaması Zonguldak Zonguldak haberleri