Halktan değil, benden sor hesabını

İYİ Partili Mesut Şalvarcıoğlu, cenazede yaşananlar hakkında konuştu

31 Mart yerel seçimlerinde İyi Parti Kilimli Belediye Başkan adayı olan Mesut Şalvarcıoğlu, Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesinde Hayri Uzundurgan isimli vatandaşın cenaze töreninde AKP'li Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ile arasında geçen gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Şalvarcıoğlu, sosyal medya hesabından açıklama videosu çekerek, son yerel seçimlerde kendisi ile beraber yol yürüyen esnaf ve belediye personelinin Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun tarafından cezalandırıldığını ileri sürdü.

İşte İYİ Partili Şalvarcıoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satır başları:

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA İDDİASI

“1 Nisan sabahı meclis üyesi adayımız olan arkadaşlarımız, CHP’ye oy verenler kilimli belediye başkanı tarafından cezalar kesildi. Belediyede çalışmakta olan engelli kardeşlerimiz dahil yerinden oynatılmaya çalışıldı.

‘MAKAMLAR GEÇİCİDİR’

Biz gelip geçici insanlarız. Bizler seçilmiş insanlarız. Seçim zamanı seçmenlerin kapısına gidip tek tek oy isteyen insanlarız. Şimdi Kilimli belediye başkanına soruyorum: Senin düne kadar o insanlardan oy istemek için yüzün gülerken, bugün ne oldu da işinden, ekmeğinden ediyorsun? Belediyede çalışan insanları benimle görüşüyor diye yerinden oynatıyorsun. Dükkanları olan insanlara mobbing uyguluyorsun.

CENAZEDE YAŞANANLAR HAKKINDA

Cenaze namazımızı kıldıktan sonra cenazede Kamil Altun’u gördüm. Çıkışta cenazeden ayrılırken kendisine sordum. Kamil başkan öncelikle hayırlı olsun, fakat insanların ekmeğiyle neden oynuyorsun? Bizlere yakışır mı ekmekle oynamak dediğimde… Farklı şekilde suratımıza bakmayarak, ‘sıra sana da gelecek’ dediğinde. Biz sıradan bir insan olmadığımızı, eğer hesap soracaksan ‘halktan değil, benden başla’ diyerek karşılık verdim.

*

NE OLMUŞTU?

Hayri Uzundurgan’un Cenaze töreni sonrasında Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'un yanına giden Mesut Şalvarcıoğlu, "Kamil başkan tamam seçimi kazandın hayırlı olsun. Ama benim yüzünden insanların ekmeğiyle neden oynuyorsun! Bu kin ve nefret neden? Bir sorunun varsa ben buradayım" dedi.

Bu sözlerin ardından çılgına dönen Belediye Başkanı Altun ile Mesut Şalvarcıoğlu arasında kısa süreli arbede yaşandı. Cenazeye katılan cemaatin güçlükle yatıştırdığı taraflardan Mesut Şalvarcıoğlu olay yerinden uzaklaştırılırken, Kamil Altun ise etrafa hakaretler yağdırmayı sürdürdü.  Altun, Mesut Şalvarcığlu'nun arkasından, "Lan sokak köpeği nereye geleceğim ben.  Allah Allah... Çek çek! (Cep telefonuyla görüntü alan kişiye dönerek) Terbiyesizler ya! Ne ahlaksız adamlarsınız siz... Onları susturun, ben zaten susuyorum. Onu alın götürün" diye bağırdı.

Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle makam aracına binen Altun, olay yerinden uzaklaştı. Bilindiği gibi Kilimli Belediye Başkanı Altun, son yerel seçimlerde İYİ Parti adayı Mesut Şalvarcıoğlu'na destek veren belediye kiracılarına tahliye yazısı gönderirken, aleyhinde çalışan belediye personellerini ise çöpe sürmüştü. Bazı esnaflara ise yüksek miktarda para cezası çekmişti.

Tıkla izle:

https://www.facebook.com/ozgurhalkinsesi67/videos/957011852697014

İYİ Parti halktan değil benden sor hesabını Mesut Şalvarcıoğlu Kamil Altun cenaze Lan sokak köpeği Kilimli Zonguldak