"Hakkımı helal etmiyorum"

Kilimli Belediyesi'nden atılan engelli işçi, Özgür Halkın Sesi'ne konuştu

Özel Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ

Kilimli Belediyesi'nde su depolarından sorumlu olarak çalışan engelli işçi Cevdet Yavuzarslan, son yerel seçimlerde Kamil Altun'a oy vermediği için yasal olmayışına rağmen çöpe verildiğini ve kendisine mobbing uygulandığını belirterek, "Kamil Altun, 3 yıllık emeğimi gasp etti. Kendisine hakkımı helal etmiyorum. Bu dünyada da öbür dünyada da iki elim yakasında olacaktır" dedi.

 

AKP'nin kuruluşundan itibaren üyesi olduğunu, ancak kendisi gibi yüzlerce Kilimlilinin Kamil Altun yüzünden AKP'ye oy vermediğini ifade eden Cevdet Yavuzarslan, "İçeride biriken yasal haklarını alamadığı için bankaların icra takibine düştüm. Yaşadığım mobbing ve yasal olmayan görevlendirme nedeniyle istifa dilekçemi belediyeye sunmama rağmen onlar beni haksız yere işe gelmediğim gerekçesiyle işten attı. Kamil Altun meclis toplantılarında kimsenin ekmeğiyle oynamadığını söylerken, insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor" şeklinde konuştu.

Özgür Halkın Sesi Muhabiri Cevat Baran Çaydaş'a konuşan engelli işçi Yavuzarslan, şunları söyledi:

"SAĞLIĞIMA ELVERİŞLİ OLMAYAN GÖREVE VERİLDİM"

Bir engelli olarak Kilimli Belediyesi'nde belediyesindeki su deposunda çalışmaktaydım. Engelli olarak emekli olmama 2 yıl kalmış olmasına rağmen Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, su işlerinde çalışırken 3 yıllık emeğime karşılık beni su işlerinden alıp, çöp kamyonuna verdi.

Duyu kaybım olduğu için yüzde 50 engelli raporum var. Doktorum 'kesinlikle gürültülü ortamda çalışamazsın' demesine rağmen çöp kamyonuna verildim. Kamil Altın, bana mobbing uygulayarak beni işimden etmiş ve benim çalışmaman gereken bir mevkiye görevlendirmiştir.

"HAKKIM VERİLMEDİ"

İçeride alamadığım üç senelik ikramiyelerim olmasına rağmen maaşımı dahi alamadığım için bankalardan icralar gelmeye başladı. Psikolojik olarak kötü günler yaşadım. Bir engelli olarak topluma kazandırılacağımız yerde böyle şeylere maruz kalıyoruz, dışlanıyoruz. Belediye meclis toplantısında ve seçimlerde halka seslenirken, 'Hiç kimseyi mağdur etmedik, etmeyeceğiz, hiç kimsenin yerini değiştirmeyiz, kimseyi işten çıkarmayız, ekmeği ile oynamayız' demesine rağmen bana mobing uygulayarak görevimi değiştirdi. Benimle ilgili, 'işi bıraksın gitsin, kime çalıştıysa seçimde ondan ekmek bulsun' demiş. Tek taraflı fesih hakkımı kullanmak istedim ama beni işten attı.

Kamil Altun, AK Parti'nin kurucusu olan ben de dahil kendisine oy vermeyen herkese mobbing uygulamıştır. Kamil Altun'a hakkımı helal etmiyorum. Bu dünyada hakkımı yedi, öbür dünyada hesaplaşacağız. Söylediklerimin hepsinin doğru olduğuna yemin ederim.”

 

hakkımı helal etmiyorum Kilimli Belediyesi engelli işçi işten atıldı Özgür Halkın Sesi Kamil Altun mobbing öbür dünyada hesaplaşacağız Cevdet Yavuzarslan oy vermediği için çöpe verildi Kilimli Zonguldak