GENÇ MUCİTLER ŞOV YAPTI

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Liselerde Bilim Uygulamaları' kapsamında 'Bilim her yerde şenliği' Zonguldak Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde açıldı.

25 farklı ortaokul ve liseden katılan mucit öğrencilerin projelerinin yer aldığı bilim şenliğine Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve çok sayıda davetli katıldı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan törenin açılış konuşmasında şunları söyledi: 

“Bilgiyi üretenin bilgiyi kullanandan daha güçlü olduğu bir çağdayız. Bu nedenle gençlerimizin erken yaşlardan itibaren öğrendikleri bilgiyi kullanarak yeni bilgiler öğretmeleri bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri, büyük önem arz etmektedir. Bizler bunun bilinciyle ilimizde gerçekleştirdiğimiz bilim uygulamaları, TÜBİTAK, TEKNOFES gibi projelerde öğrencilerimizi bilime sevdalı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda pilot illerinden biri olduğumuz Harezmi eğitim modelinde eğitimin odak noktasında bilgi değil, eleştirel ve yaratıcı düşünme bulunmaktadır. Bu model ile hedefimiz ülkemizin geleceğini inşa edecek genç beyinlerimizin bilgi ve teknolojiyi etkin kullanabilen, anlamlandırabilen ve aynı zamanda onu yeniden üretebilen bir odaklanmış, ekonomik ve sosyal sorunları çözmek amacıyla projeler geliştirebilen bireyler olmalarıdır”

genç mucitler şov yaptı Liselerde Bilim Uygulamaları Zonguldak Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Zonguldak Zonguldak haberleri