Gazipaşa'da şike isyanı

Zonguldak Kömürspor taraftarının günlerdir beklediği 'Büyük Zonguldak Kömürspor yürüyüşü' bugün saat 15.00'da Madenci Anıtı'ndan başlayıp Valilik önünde sona erdi.

Yediden yetmişe yaklaşık bin 500 Zonguldak Kömürspor taraftarının katıldığı yürüyüşte CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz, Eylem Ertuğ Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Zonguldak Kömür Spor Başkanı Salih Demir, CHP İl Başkanı Devrim Dural, MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay, Zafer Partisi İl Başkanı Oğuzhan Turan, siyasi partiler ve yüzlerce taraftar yer aldı.

2. Lig Beyaz Grup'tan Kömürspor’un küme düşmesine neden olan 'şike' iddiaları nedeniyle incelemeye aldığı Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı kararının etik kurulunda bekletilmesine tepki gösteren taraftarlar TFF’yi göreve davet etliler.

Burada bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Yine haklıyız, hakkımızı alasıya kadar da mücadele edeceğiz. Sadece Zonguldak Kömürspor taraftarı olduğum için değil, aynı zamanda milletvekili olduğum için ve haksızlığa karşı dimdik ayakta durmak için haksızlığın karşısındayız. Madencinin feneri bugün de sönmeyecek, Zonguldakspor hakkı olanı alacak ve 2. Lig’de yoluna devam edecek. Bu işin peşini bırakmıyoruz” dedi.

Ankara-Nazilli arasında oynanan şaibelerle dolu müsabakayı TBMM'de sürekli dile getiren Eylem Ertuğrul da yürüyüş öncesi de yaptığı açıklamada "Türk futboluna yazık" diyerek şu ifadeleri kullandı;

"Zonguldak'ımızın her konuda hakkı yeniyor, aynı şey futbolda da başımıza gelsin istemiyoruz. Kimsenin emeğinde gözümüz yok ama kendi emeğimizi de savunmak için mücadele ediyoruz. Zonguldak Kömürspor'un ligde kalması gerekiyor. Ankaraspor - Nazilli Belediyespor arasında oynanan maçta her şey ortada. Futbolun olağan  akışına aykırı, atak yok şut yok. İki takım beraberlik için anlaşmış. Atak yok, suç yok, iki takım beraberlik için anlaşmış. Bu kadar çileye, bu kadar taraftara, bu kadar emeğe yazık diyoruz. Türk futboluna yazık diyoruz. Zonguldak Kömürspor'un hakkını korumak için taraftarlarımızla beraber bu yürüyüşe destek veriyoruz. "

Yaklaşık 45 dakika sonra Valilik önüne gelen kalabalık burada yürüyüşe son verdi.

Gazipaşa şike isyanı Zonguldak Kömürspor taraftar Büyük Zonguldak Kömürspor yürüyüşü Nazilli Belediyespor Ankaraspor Zonguldak