"GAZETECİNİN PATRONU HALKTIR"

Gazeteci ve televizyon yorumcusu Sedef Kabaş, Demokrasi Platformu ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin daveti üzerine demokrasi şehidi Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünde Zonguldak'a geldi. 

Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı’nın moderatörlüğünde yapılan söyleşide Türkiye’de gazetecilik yapmanın uçak pilotu olmakla eşdeğer olduğuna vurgu yapan Kabaş, “Biz deli miyiz? Neden hala bu ülkede gazetecilik yapıyoruz? Aslında beni cezaevine atarak beni değil sizi yani halkı susturuyorlar. Benim patronum halk, sizsiniz. Siz müsaade ederseniz ben bu ülkede gazetecilik yapabilirim. Bilginin, mukayesenin olmadığı yerde demokrasi olmaz. İktidar, bütçeyi neye göre yapıyor, kamu kaynakları nereye gidiyor? Sorabiliyor musunuz? Peki nasıl kamuoyu oluşturabilirsiniz? Bu dünyanın her yerinde basındır! Güçlü bir basın varsa hesap sorabilirsiniz”

Gazeteci televizyon yorumcusu Sedef Kabaş Uğur Mumcu Zonguldaka geldi Demokrasi Platformu Çağdaş Gazeteciler Derneği Erdoğan Kaymakçı patronu halktır Zonguldak