Fiyatlarla oynanıyor!14 Şubat Sevgililer Günü öncesi online alışverişlerde dikkat

Tüketiciler Konfederasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi online alışverişlerde dikkat edilmesi gereken konuları anlattı.Online alışverişlerde yaşanan mağduriyetlere karşı uyarılarda bulunan Koçal, fiyat oyunlarına dikkat çekti.

14 Şubat Tüketimi ve Aziz Koçal'ın Uyarıları

TÜKON Genel Başkanı Koçal, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün sadece tüketim amaçlı ilan edildiğini belirterek, bu özel gün nedeniyle yapılan harcamalara karşı tüketicileri uyardı. Gereksiz tüketim harcamalarının maddi sıkıntılara yol açabileceğini vurguladı.

"Fiyatlar Önce Şişirilir, Sonra İndirilir"

Aziz Koçal, Sevgililer Günü için hazırlanan reklam kampanyalarında fiyat oyunlarına dikkat çekerek, tüketicilerin yanıltıldığını ifade etti. Sevgi duygusunun metalaştırıldığını belirten Koçal, "Fiyatlar önce şişirilir, sonra indirilerek tüketiciler yanıltılır" dedi.

Sosyal Medya ve Online Alışveriş Uyarısı

TÜKON Başkanı, sosyal medya üzerindeki aldatıcı reklamlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Sahte kampanya ve indirimlere karşı tüketicilere uyarılarda bulunan Koçal, güvenilir alışveriş platformlarını tercih etmelerini önerdi.

Dolandırıcıların Hedefi Olmamak İçin Alınacak Önlemler

Aziz Koçal, online alışverişlerde dolandırıcılardan korunmak için güvenilir sitelerin tercih edilmesi, internet adresinin 'https' ile başlaması, alışveriş öncesi detaylı araştırma yapılması gibi önlemler alınmasını tavsiye etti.

Online Alışverişte Yaşanan Mağduriyetler ve Başvuru Yolları

TÜKON Genel Başkanı Koçal, online alışverişlerde en çok yaşanan mağduriyetlerin başında ürünlerin gelmemesi, yanıltıcı kampanyalar ve kargolardaki sorunlar geldiğini belirtti. Tüketicilere başvurabilecekleri yolları anlatan Koçal, e-Devlet üzerinden başvuruların yapılabilir olduğuna dikkat çekti.

Sosyal Medya Online Alışveriş Aziz Koçal 14 Şubat Sevgililer Günü