"Esnafı zora sokacak kredi faiz artışı kaldırılsın"

Zonguldak Bakkal Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, Halkbank'ın faiz güncelleme uygulamasının esnaf ve sanatkarlarını zora soktuğunu ifade ederek tepki gösterdi.

Habiboğlu, Halkbank tarafından hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemelerinin faiz güncellemesi ile beraber esnafın kredi borcunu arttırdığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan ve hükümet yetkililerimizden esnaf ve sanatkarlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemli talep ediyoruz” dedi.

Zonguldak Bakkallar Odası Başkanı Kadir Habiboğlu'nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz aracılığıyla Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlarımıza kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemeleri maalesef Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz güncelleme uygulaması ile kademeli olarak 10-15 puan arttırılmıştır kullandırılan krediler her ne kadar değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da bu uygulama esnafımızın üstüne ağır bir yük getirecektir. Uygulamaya geçirmeden önce aldığımız duyumla yapmış olduğumuz girişimler neticesinde yüzde 29'a çıkarılacak olan oranlar kademeli bir sisteme dönüştürülmüş, nokta girişimlerimiz karşılıklı bulmuş olmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Kesinlikle bir güncelleme beklemezken yapılan uygulamanın bizleri üzdüğünü ve böylesine bir faiz yükünün altından esnaf ve sanatkarlarımızın kesinlikle kalkamayacağına önemle belirtmek isteriz. Bu kredi olarak verilmiş olsa da bu uygulama esnafımızın üstüne ağır bir yük getirecektir. Uygulamaya geçirmeden önce aldığımız duyum da yapmış olduğumuz girişimlerle neticesinde yüzde 29'da çıkarılacak olan oranlar kademeli bir sisteme dönüştürülmüş, girişimlerimiz karşılık bulmuş olmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Kesinlikle bir güncelleme beklemezken yapılan uygulamanın bizleri üzdüğünü ve böylesine bir faiz yükünün altından esnaf ve sanatkarlarımızın kesinlikle kalkamayacağını önemle belirtmek isteriz. Bu uygulama yerine yeni kullandırılacak olan kredilerde kredi faiz oranlarının arttırılmasını daha makul olacağını ifade etmek isteriz. Bu bağlamda her daim esnaf ve sanatkarlarınızın yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan ve hükümet yetkililerimizden esnaf ve sanatkarlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemli talep ediyoruz.”

esnafı zora sokacak kredi faiz artışı kaldırılsın Bakkal Odası Başkanı Kadir Habiboğlu Zonguldak