"EŞKİYA" DAVASINDA BERAAT ETTİLER…

Kilimli balıkçı barınaklarındaki 100 yıllık çınar ağaçlarının kesilmesine tepki gösterdikleri için Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun tarafından dava edilen Kilimli Balıkçı Derneği Başkanı Ertuğrul Kınayer ve Akademisyen İbrahim Buzkan bugün görülen karar davasında beraat etti.

Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme Kınayer ve Buzkan’ı haklı bularak beraatlerine karat verdi. 

Kararın ardından bir açıklama yapan İbrahim Buzkan, “Bugün görülen davamızda beraat ettik. Haklı olduğumuz kanıtlandı. Hak, hukuk adalet, Türkiye Cumhuriyetinin temelindedir. Bunu kimse unutmasın” dedi. 

Özgür Halkın Sesi’ne beraat kararını değerlendiren Başkan Ertuğrul Kınayer ise sadece kesilen ağaçların hesabını sormak için yanına gittikleri Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un kendilerini eşkıya ilan ettiğini, bazı medya kuruluşlarının da “eşkıyalar yol kesti” şeklinde manşet attığını hatırlatarak, “Olay günü başkanın aracı yanımızdan geçerken sadece seslenip derdimizi anlatmak istedik. En ufak bir şiddet olmadı. Tek bir hakaret yoktu. Ama o bize ‘eşkıya mısınız yol kesiyorsunuz?’ diye bağırdı. Allah’tan olayın olduğu an yaşananları bir vatandaş cep telefonu ile çekmiş. Yoksa haklılığımızı kanıtlayana kadar cezayı yemiştik. Şimdi o kesilen ağaçların hesabını Kamil Altun’dan soracağım. Bakalım suçunu bastırmak için iftira atmak nasıl oluyormuş” dedi.

eşkiya dava beraat ettiler Kilimli Balıkçı Barınakları İbrahim Buzkan Ertuğrul Kınayer Kilimli Zonguldak haberleri