Erdem: "MÜTEAHHİTLER DEĞİL ZONGULDAK KAZANACAK"

BAŞKAN ADAYLARI KONUŞUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Tahsin Erdem, Zonguldak Belediye Başkanı seçilmesi halinde en önemli projesinin “tasarruf” olacağını ifade ederek, “Artık Zonguldak Belediyesinde liyakatli kadrolar görev başında olacak. İsraf sona erecek. Kaynaklar yatırıma harcanacak. 3-5 müteahhit değil Zonguldak halkı kazanacak” dedi.

 

CHP Genel Merkezi tarafından yaptırılan ve halen devam eden anketlerde %80’le birinci çıksa bile kesinlikle ön seçim istediğini ifade eden Tahsin Erdem, “Ön seçim aday belirleme yöntemi olarak en doğru yöntemdir. Üye iradesine güveniyorum” şeklinde konuştu.

 

Özgür Halkın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Tahsin Erdem röportajından öne çıkanlar:

 

ZONGULDAK BELEDİYESİ’NDE İSRAF SONA ERECEK, KAYNAKLAR YATIRIMLARA HARCANACAK

 

Zonguldak Belediyesi kötü yönetiliyor, yatırımlar için kullanılması gereken kaynaklar tam bir mirasyedi olarak akla durgunluk verecek şekilde israf ediliyor. İktisat eğitimi aldım, 33 yıldır mali müşavir olarak şirketlerin finans yönetimine destek veriyorum. Bu birikimimi Zonguldak halkının hizmetine sunacağım. Sıkı bir mali disiplin ve her alanda liyakatli kadrolarla savurganlığa kesinlikle son vereceğim. Verimlilik ve tasarruf Zonguldak Belediyesi’nin temel ilkeleri olacak. Belediye kazanacak, Zonguldak halkı için harcayacak.

 

AKŞAM YATIP SABAH BİR BAŞKA PROJE İLE UYANMA DEVRİ BİTECEK

Plansız, programsız çalışmanın doruklarında gezinen Zonguldak Belediyesi, akşam bir projeyle yatan vatandaşlarını sabah başka bir projeyle uyandırıyor. Öncelikli ihtiyaçların karşılanması yerine spekülatif yatırımları tercih eden Belediye, kentin hiçbir sorununa kalıcı çözüm üretemezken, uzun vadeli planlama yeteneğinden de yoksun bulunuyor. Bu utanç son bulacak. Herkes konuşacak, liyakat ve uzmanlığın dediği olacak. Yapılacak çağdaş bir kent planlaması ile kente yeni gelişim aksları kazandırılırken, tüm yerleşim ve yatırım alanları belli olacak. Zonguldak plansızlık kâbusundan kurtulacak.

 

ZONGULDAK BELEDİYESİ LİYAKATLE TANIŞACAK

Binlerce çalışanı olan Zonguldak Belediyesi, liyakatsiz yöneticilerin elinde, yönetilemez bir kuruma dönüştü. Siyasi kaygılarla şişirilen kadrolar verimsiz bir çalışma ortamı yaratırken yapılan işlerin kalitesini de düşürdü. Zonguldak Belediyesi dün yapılan işin bugün söküldüğü beceriksizlik yuvası olmaktan çıkacak, her alan liyakatli kadrolarla takviye edilerek iş verimi artırılıp malzeme ve zaman tasarrufu sağlanacak. Zonguldak Belediyesi liyakatli ellerce yönetilecek, Zonguldak kazanacak.

 

KENT ESTETİĞİ GELİŞTİRİLECEK

Denizi, zümrüt yeşili ormanları, tarihi ve kültürel varlıklarıyla başka bir güzelliğin adı olan Zonguldak, ranta dayalı imar uygulamaları ve akıl dışı yaklaşımlarla, ülkenin peyzaj görünümü en çirkin, yeşil alanları en kısıtlı, yapı deseni en bozuk, kentsel yaşam kalitesi en düşük kentlerinden biri haline geldi. Buna daha fazla izin veremeyiz. Kent estetiği, ülkenin bu alandaki en uzman kişilerinin nitelikli desteğiyle geliştirilecek, büyük düzenlemelerin projeleri ulusal çapta yapılacak yarışmalarla belirlenecek.

 

ZONGULDAK DENİZLE BULUŞACAK

Denize yaklaşık 80 kilometre kıyısı olan Zonguldak, bir kıyı kenti olmanın hiçbir özelliğini taşımıyor. Hijyen koşullarında balık satışının yapıldığı tek bir yerin dahi olmadığı kentte, vatandaşlarımızın %95’i, bir deniz taşıtına binme imkânından yoksun yaşıyor. Bu sorunu aşmak için hiçbir çaba harcamayan Zonguldak Belediyesi, böyle bir sorunun varlığından bile habersiz olarak çalışıyor. Derhal harekete geçilip vatandaşlarımızı denizle buluşturacak adımlar atılacak. Su sporlarından deniz taşıtlarına, hijyen koşullarda balık satışı yapacak ortamlardan kıyı düzenlemelerine kadar atacağımız adımlarla Zonguldak denizle buluşacak, kentte yaşam daha keyifli olacak.

 

EMEK KENTİ MARKASINI DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ

Ülkenin en kimlikli kentlerinden biri olan Zonguldak “Emeğin Başkenti” olmanın gururunu yaşıyor. Sahip olduğu marka değerinin farkında bile olmayan Zonguldak Belediyesi, başta endüstri mirasımız olmak üzere tüm tarihi ve kültürel mirasımıza düşmanca saldırıyor, yıkıp, yok ediyor. Bu saldırıyı kesinlikle durduracağız. Kentin marka değerini, kimliğini destekleyen, ruhunu oluşturan tüm mirasımızı kucaklayıp, Zonguldak’ı gerçek bir emek kenti yapacağız. Değerleri korunacak, tarihiyle barışan Zonguldak yarınlara umutla koşacak.

 

ZONGULDAK EKOLOJİ DOSTU BELEDİYECİLİK KAVRAMIYLA TANIŞACAK

Zonguldak Belediyesi’nin bugünkü yönetimi kenti adeta ortaçağ kafasıyla yönetiyor. Çağdaş yönetim anlayışının tümüyle dışında kalan Belediye yönetimi, hiçbir çalışmasında sürdürülebilirliği gözetmediği gibi, ekolojik yaklaşımın e’sini içeren bir çalışmayı bile hayata geçirmiyor. Ekolojik koruma Zonguldak Belediyesi’nin temel çalışma prensibi olacak. Başta Ulutan Barajı olmak üzere kentin sahip olduğu tüm potansiyel değerlendirilerek yenilenebilir kaynaklardan enerjisini elde edecek Zonguldak Belediyesi atık yönetimine gereken önemi vererek geri dönüşüm alanında da dev adımlar atacak. Ekoloji dostu belediyecilikle tanışacak Zonguldak Belediyesi bugünler kadar yarınlar için de çalışacak.

 

YEREL KALKINMA SAĞLANACAK

Zonguldak Belediyesi Bartın ve Karabük’ü de içine alan büyük Zonguldak’ın ağabey kurumu olarak, bir milyonu aşan nüfusun potansiyelini değerlendirip yerel kalkınma anlayışlarına öncülük edecek. Büyük Zonguldak coğrafyasındaki tüm belediyelerle işbirliği geliştirerek maliyetleri düşürüp birlikte iş yapma kapasitesini artıracak adımlar atılacak. Siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm belediyelerin üye olacağı Batı Karadeniz Belediyeler Birliği ile dayanışma içinde hareket edilecek, müşterek ihtiyaçları daha ucuza mal edecek şirket ve işletmeler kurulacak. Bölgede istihdam yaratıp kaynakların içeride kalmasını sağlayan yaklaşımlarla yerel kalkınmaya destek sunulacak, bölgemiz kazanacak.

 

AHBAP-ÇAVUŞ DEVRİ BİTECEK

 

Uzun yıllardır nitelikli belediyecilik hizmeti alamayan Zonguldak bir çöküntü merkezi haline geldi. Başta imar kirliliği olmak üzere her alanda kritik eşiklerin aşıldığı kentte yapılması gereken çok şey var. Tüm işler günlük kararlarla yürüdüğü için her şey yazboz tahtasına dönmüş durumda. En başta buna son vereceğiz.

 

Belediyede neredeyse tüm işler ahbap çavuş ilişkisiyle yürüyor. Kuralsızlık temel kural haline gelmiş. Buna hızlı bir şekilde son vereceğiz. Verimlilik, liyakat, hakkaniyet ve mevzuata bağlılık temel ilke haline gelecek. Üst yönetimden başlayarak aşağıya doğru adım adım her noktada liyakati temel alan bir personel politikası izleyeceğiz. Sözcüğün tam anlamıyla yönetilemez durumda olan Belediyeyi kaynak israfından başka bir şeyle açıklanmayacak bu kötü durumdan çıkaracağız.

 

ÜNİVERSİTE VE STK’LAR İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

 

Uzun yıllar Mali Müşavirler Odası Başkanlığı yaptım. Sivil toplum örgütlerinin içinden geliyorum. Kent yönetimi, bunca zamandır herhangi bir konuda fikrimizi sormaktan vaz geçtim en küçük bir çalışma hakkında bilgi bile vermedi. Ben özellikle kentsel dinamiklerin kent yönetimine katılımını önemsiyorum. Kentle ilgili atılacak önemli adımlarda başta üniversiteler, meslek odaları, muhtarlar, sendikalar olmak üzere kentin tüm paydaşları ve konunun taraflarıyla tartışıp birlikte karar alacağız.

 

ŞEFFAFLIK ANA İLKEMİZ

 

Şeffaflık ana ilke haline gelecek. Şu anda kim hangi ihaleyi nasıl almış, kim hangi ihalede hangi teklifi vermiş gibi sorulara yanıt bulmaktan vaz geçtim, uygulama projesi bile kamuoyuna açıklanmıyor. Birçok iş tamamlandıktan sonra kamuoyunun bilgisi oluyor. Bu alacakaranlık kuşağına da son vereceğiz.

 

Kent üzerine düşünen, tartışan, pek çok konu üzerinde çalışmış, uzmanlık düzeyinde hizmet vermiş bir ekiple çalışmalarımız sürdürüyoruz. Şurası kesin, uygulamaya koyacağımız tüm projelerde, nitelikli uzman desteği alacağız. Gerektiği takdirde ülkede o konuda en iyi kimse onunla çalışarak, en doğru uygulamayı yapacağız.

 

CHP’Lİ BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

 

Yerel kalkınmayla ilgili çalışmalarım olacak. Şu anda Zonguldak’ta 25 belediyenin 11’i CHP’li. Merkez belediye olarak başta partili belediyeler olmak üzere iş birlikleri geliştirerek atıl kapasitelerin değerlendirilmesini sağlayacağız. Birlikte örneğin işletmeler kurabilir, kente katma değer ve istihdam sağlayabiliriz. Bu konu çok üzerinde duracağımız çalışmalardan biri olacak.

 

Sosyal belediyecilik alanında da düşüncelerimiz var. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. CHP’li pek çok belediyenin bu alanda çok güzel uygulamaları var. Adım adım onları da hayata geçireceğiz.

 

Kendi kendine yeten belediye olmak, başta yenilenebilir enerji olmak üzere her alanda üretime yönelik arayışlar içine girmek temel hedefim olacak.

Başkanlar konuşuyor tahsin erdem CHP Başkan Aday Adayı zonguldak Zonguldak haberleri