Enver Gömmek Hakan Yakmak İstedi

Afganlı madencinin çalıştığı ocakta çalışan ve ikinci ifadeyi veren Sercan Konak ise Afganlı Mohammed'in bir şey olduğunu söylediğinde saatin 19.30 sıraları olduğunu belirterek, 'Dışarı çıkarmamız toplamda 10 dakika sürmüştür' dedi.

Bu sırada araya giren mahkeme Başkanı, “ O kadar adamsınız 112'yi aramak yerine neden...” diye sordu. 

Davada tutuksuz yargılanan sanık Sercan Konak ise cevaben, “Kimseye bir şey söylemeyin zaten biz hastaneye gideceğiz’ dedikleri için biz işe devam ettik. Sanıkların abisi Emre ile gitmeden önce kazma kürek istedi. Hakan'a para vererek kendisine benzin almasını istedi. Biz kazma kürek getirmedik. Alaattin abi ile biz hastaneye gitmelerini istedik. Yakacaklarını düşünmedik” dedi.

Araya giren mahkeme başkanı neden böyle arabayla maktulü taşıma gereği duydunuz diye sorunca sanık Sercan Konak "Hakan benden benzin isterken adamı yakalım demişti. Ancak ben bu teklifi kabul etmedim. Enver gömmek Hakan yakma taraftarıydı. Alaattin kalp masajı yaptı." dedi.

Editörün Notu: Mahkeme salonundan dakika dakika gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Sercan Konak Afgan Madenci Afganlı Mohammed kaçak ocak yakılan afganlı madenci ilk duruşma zonguldak zonguldak haberleri