"EMEKLİYİ YOK SAYANI, SANDIKTA YOK SAYARIZ"

Bağımsız Emekliler Sendikası'na üye yaklaşık 150 kişi bugün Madenci Anıtı'nda bir araya gelerek iktidarın emekli politikasını protesto etti.

Sendika adına basın açıklamasını okuyan BES-SEN Genel Merkez Yönetim kurulu üyesi Meryem Altunkaya, 16 milyon emekçiyi enflasyonun altında ezdiren iktidardan sandıkta hesap soracaklarını söyledi.

10 bin lira maaşa mahkum edilen emeklilerin daha fazla dayanacak güçleri kalmadığını ifade eden Altunkaya açıklamasında şunları söyledi: 

“Ey emeklilere çerez parası veren iktidar. Emekliler ile sizin derdiniz ne? Memur emeklilerine yapılan seyyanen zam diğer emeklilere de yapılmadığı sürece emekliler arasında makas daha da açılacaktır. Bu durum sosyal adalet ilkesine, Anayasa’ya aykırıdır. Bizim olanı bizden almamaları için Türkiye genelinde mücadele etmekten başka çaremiz kalmamıştır. Emeklilerin daha fazla dayanacak ne gücü kaldı ne sabrı. Emekliler böyle devam ederse sandıkta gereken cevabı verecektir. Biz emekliler enflasyonun altında ezilmeden insanca yaşamak istiyoruz. 16 milyon emeklinin sesini duyun. Bizi yok saymayın. Bizler buradayız ve sizlerde buraya geleceksiniz. Bizi yok sayan siyasileri aksi takdirde biz de yok sayarız.”

BES SEN Bağımsız Emekliler Sendikası zonguldak emekliler zonguldak haberleri