EKŞİLİ YUVALAMA
Ekşili Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler
Yuvalamalar için;
1/2 (yarım) kıyma
1 su bardağı pirinç
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yemeği için;
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı salça
Tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı nane
Ekşili Yuvalama Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle 1 su bardağı pirinci yıkayıp, süzüp temiz bir bezin üzerine koyup kurutuyoruz (ben geceden masaya koyup,sabaha kadar beklettim)
Ardından baharat öğütücüden pirinçleri (4-5 seferde) geçirip un haline getiriyoruz.
Bir kabın içine kıyma,pirinç unu,soğan (4-5 parçaya kesip) tuz ve karabiber karıştırıyoruz.
Rondodan tek seferde çekilmeyeceği için 3-4 seferde bu işlemi yapıyoruz.
Sonra bir kaba alıp 1-2 dakika yoğurup, nohut büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Bu işlem çok uzun sürüyor. Tavsiyem yanınızda birkaç kişi olsun