EKŞİLİ YUVALAMA

 

Ekşili Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler

Yuvalamalar için;

1/2 (yarım) kıyma

1 su bardağı pirinç

1 tane soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yemeği için;

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı salça

Tuz

1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı nane

Ekşili Yuvalama Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle 1 su bardağı pirinci yıkayıp, süzüp temiz bir bezin üzerine koyup kurutuyoruz (ben geceden masaya koyup,sabaha kadar beklettim)

Ardından baharat öğütücüden pirinçleri (4-5 seferde) geçirip un haline getiriyoruz.

Bir kabın içine kıyma,pirinç unu,soğan (4-5 parçaya kesip) tuz ve karabiber karıştırıyoruz.

Rondodan tek seferde çekilmeyeceği için 3-4 seferde bu işlemi yapıyoruz.

Sonra bir kaba alıp 1-2 dakika yoğurup, nohut büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Bu işlem çok uzun sürüyor. Tavsiyem yanınızda birkaç kişi olsun

GÜNÜN YEMEĞİ ÇORBA YEMEK