Dolar yeni haftaya rekorla başladı

Muhalefetin zaferiyle sonuçlanan yerel seçimlerin ardından dolar/TL yeni haftaya sınırlı artışla zirve seviyeden başladı. Erdoğan mevcut ekonomi politikalarında devam mesajı verirken, piyasalar seçim sonuçlarının etkilerini yakından izleyecek.

Geçen haftayı 32,34 seviyesinden kapatan dolar/TL, muhalefetin zaferiyle sonuçlanan yerel seçimlerin ardından bu sabah güne 32,43 zirvesinde başlarken, piyasalarda seçim sonuçlarının etkileri izlenecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023 genel seçimlerindeki zaferinin ardından dün yapılan yerel seçimlerde muhafelet adayları beklenenin üzerinde oy oranı aldı.

Erdoğan'ın karşısında en büyük rakip olarak görülen Ekrem İmamoğlu'un İstanbul'u güçlü oy farkıyla kazanıyor olması ve Mansur Yavaş'ın Ankara'da yine büyük farkla önde kazanması karşısında Erdoğan'ın bundan sonra nasıl bir strateji uygulayacağı, bu seçim sonucunun nedenini nasıl tarif edeceği izlenecek. Bankacılar, Erdoğan'ın seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarının ekonomi politikalarında ve yönetiminde değişim olmayacağını gösterdiğini belirtirken, yine de seçim sonuçlarının olası sonuçlarını izleyecekler.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ekrem İmamoğlu ekonomi dolar döviz