Demir'den madenciye müjde

GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, madenciyi enflasyon farkı ve 2 asgari ücret konularında bilgilendirdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesinde maden işçilerine bilgilendirmede bulundu.

Maden işçilerine 2024 yılı zam oranının iki asgari ücret artı enflasyon farkı olduğunun müjdesini veren ve madencilerin yeni yılını kutlayan Başkan Tayfun Demir, “2015 yılından bu güne kadar şartlarımızı olumlu yönde geliştirmek için üstüne her dönem bir şeyler koyarak bu güne kadar geldik. Başta işçi ve iş veren iş barışını sağladık. Pandemi ve deprem süreçlerini geçirdik. Pandemi sürecinde işçi arkadaşlarımız evlerindeyken sosyal hakları da dahil tüm ücretleri tam olarak ödendi. Yine promosyon sözleşmesi 5 yıl iken 2’inci yılda bunu bozduk ve hiç olmayan bir 16 bin TL’yi işçi arkadaşlarımızın cebine koydurduk. Deprem bölgesine hepiniz gönüllü gittiniz. Ancak dedik ki; maden işçisi kardeşlerimiz gönüllü de gitseler hakları ödenmez ama elimizden geleni yapalım. Sizleri ne deprem bölgesinde ne de döndüğünüzde mağdur etmedik. Bugün yine başarılı bir toplu iş sözleşmesi ile sizlerin de memnuniyet duyacağınız zam oranını sizlere bildirmek istiyoruz” dedi.

“YERALTI İŞÇİSİ YÜZDE 60 ZAM ALACAK”

Maden işçisine yeni yılda verilecek zam oranını açıklayan Demir, “1 Ocak 2024 yılı itibariyle mevcut ücretlerimizde yeraltında çalışan arkadaşlarımıza yüzde 32, 50 enflasyon farkı zammı verildi. Yeraltında çalışan arkadaşlarımız yine iki asgari ücret farkından yararlandı. Yeraltı çalışanlarımız yüzde 60 zam, yer üstünde  çalışan arkadaşlarımıza yüzde 32, 50 gibi bir zam oranı alındı. Yine vardiyalı çalışan arkadaşlarımızın yüzde 8 gece zammı oranı da yevmiye bazında artmış oldu. Sosyal haklarımıza da yine bu şekilde zam yapıldı. Arkadaşlarımız şunu bilsinler. Yeraltı işçisi kardeşlerim önce 2 asgari ücretten gelen zammını alacak, ardından ise enflasyon farkı zam oranı olan yüzde 32,50 zam oranını alacaklar. Toplam kazanımımız yüzde 60 olacak” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜTLÜ BİRLİKTELİK İLE KAZANIYORUZ”

Başarının güçlü ve dinamik yönetimlerden geldiğini ifade eden Tayfun Demir, “Genç ve dinamik bir Genel Başkanımız var, başarılı bir Genel Merkez Yönetimimiz ile genç ve dinamik bir şube yönetimimiz var. En önemlisi de bizlere ve birbirine inan siz emekçi kardeşlerim var. Örgütlü bir Yapı ile tüm sorunlarımızı kademe kademe aşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“BENİM PATRONUM İŞÇİ KARDEŞLERİMDİR”

Geçmiş dönemde yaşanan sıkıntılardan gelinen refah seviyesine kadar verilen mücadeleleri hatırlatan Başkan Demir şöyle konuştu; “Kömürünü tam alamayan işçi, çizmesi olmayan işçi, yeraltından çıkmasın diye üzerine kapılar kilitlenen işçi… İşte böyle kötü dönemlerden mücadele ederek bu günlere geldik. Sizlerin bize verdiği destek ve yüksek enerji ile çalışıyoruz. Kimse bizim enerjimizi boş yerlere çekmeye çalışmasın. Biz alınacak olan bir hak varsa  sizlerin bize verdiği güç ile her masada bu hakkı alacağız. Ben her zaman şunu söylüyorum. Benim patronum işçidir. Onların talepleri neyse onun için mücadele ederim ve ediyorum. Eksik var mıdır? İlla ki eksik olan bir şeyler vardır. İnşallah onların da üstesinden geleceğiz. Sizlere kazasız, belasız çalışmalar diliyorum. Allah’a emanet olun.”

 

Tayfun Demir GMİS müjde iki asgari ücret enflasyon farkı TTK Üzülmez madenci bilgilendirdi Zonguldak