CHP'Lİ ERTUĞRUL, GÖÇÜK BÖLGESİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Dilaver Mahallesi'nde göçük riski yaşanan bölgeyi ziyaret etti.

Zonguldak Merkez İlçe Dilaver Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde Asma Ortaokulu'na 100 metre uzaklıkta bir evin altında bulunan toprağın büyük kısmının kaymasıyla göçük tehlikesi gerçekleşti.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, göçük tehlikesi yaşanan bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Ertuğrul açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Yağan yağmurun zemini yumuşatmasıyla meydana gelen kayma sebebiyle göçük riski gerçekleşmiştir. Olay yerine gelen AFAD yetkilileri ev sahibine evi boşaltın talimatı vermiştir.

Zonguldak Merkez ve çevre ilçelerinde özellikle son dönemlerde etkili olan yoğun sağanak yağışların sel ve heyelan felaketine dönüşmesi sonucunda bölge halkı maddi manevi kayıplar yaşamaktadır. 9 Aralık 2023 akşamı bu bölgeye çok yakın Asma Mahallesi’nde yine benzer bir olay yaşanmıştı ve 2 vatandaşımız göçük altında kalarak hayatını kaybetmişti. Kurtarma çalışmaları sırasında gelişen ikinci heyelan ile aralarında belediye çalışanlarımızın olduğu vatandaşlarımız da yaralanmıştı. Bugün burada bir can kaybının olmaması olmayacağı anlamına gelmiyor. Çünkü 9 Aralık’ta gerçekleşen heyelan olayı sonrası ilk incelemelerde, bölgede gerekli önlemlerin alınmaması, heyelanlı sahanın arka tarafında heyelan gelme ihtimaline karşı tedbir alınmamış olması hem bölgede yaşayan vatandaşlarımız için hem de yaşanan felaket sonrası arama/kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler için büyük tehlike oluşturduğu belirlenmişti.”

CHP Eylem Ertuğrul göçük bölgesi göçük riski Dilaver Mahallesi Zonguldak Zonguldak Millevekili